Θερινό ωράριο από σήμερα σε μουσεία – μνημεία

Θερινό ωράριο από σήμερα σε μουσεία – μνημεία

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διευρυμένο θερινό ωράριο λειτουργούν από σήμερα οι σημαντικότεροι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία ανά την Ελλάδα, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η Ακρόπολη, η Κνωσός, το Ακρωτήρι Σαντορίνης, η Αρχαία Ολυμπία, οι Δελφοί, η Δήλος και οι βασιλικοί τάφοι των Αιγών είναι μεταξύ των 33 μνημείων και μουσείων, που μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα ανοίγουν τις πύλες τους για το κοινό στις 8 το πρωί και θα παραμένουν επισκέψιμα ώς τις 8 το βράδυ επτά ημέρες την εβδομάδα.

Οι συγκεκριμένοι χώροι επιλέχθηκαν για την εφαρμογή του εθνικού πιλοτικού προγράμματος αναβάθμισης επειδή είναι πρώτοι σε επισκεψιμότητα -για την ακρίβεια, συγκεντρώνουν το 95% της συνολικής επισκεψιμότητας- ενώ σε επόμενο στάδιο το διευρυμένο ωράριο σχεδιάζεται να επεκταθεί και σε άλλα μνημεία. Το πρόγραμμα λειτουργίας του τροποποιεί από σήμερα και το Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο θα είναι επισκέψιμο κάθε Δευτέρα από τις 8 π.μ. ώς τις 4 μ.μ., κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο από τις 8 π.μ. ώς τις 8 μ.μ. και κάθε Παρασκευή από τις 8 π.μ. ώς τις 10 μ.μ.

Για να γιορτάσει την έναρξη εφαρμογής του θερινού ωραρίου, η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει ετοιμάσει τρεις δωρεάν μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, που θα φιλοξενηθούν σήμερα το απόγευμα σε μνημεία και μουσεία της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, στις 5 μ.μ. η Παιδική Χορωδία της θα δώσει μία συναυλία με έργα Μπρίτεν, Μότσαρτ, Χατζιδάκι κ.ά. στα Προπύλαια της Ακρόπολης, υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη. Στις 6 μ.μ., μαθητές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ θα αυτοσχεδιάσουν στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, συνοδευόμενοι από τον πιανίστα Θοδωρή Ρέγκλη. Τέλος, στις 7 μ.μ., η υψίφωνος Γεωργία Ηλιοπούλου και ο τενόρος Δημήτρης Πάκσογλου θα ερμηνεύσουν δημοφιλείς άριες και ντουέτα των Ροσίνι, Πουτσίνι, Λέχαρ κ.ά. στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με τη συμμετοχή της πιανίστας Σοφίας Ταμβακοπούλου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή