Δίωξη για κακούργημα κατά του διοικητή ΙΚΑ

Δίωξη για κακούργημα κατά του διοικητή ΙΚΑ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά του διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, καθώς φέρεται να ζημίωσε τον ασφαλιστικό φορέα με απόφαση άρσης κατάσχεσης λογαριασμών μεγάλης επιχείρησης, συγκεκριμένα αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Βέροια. Ο ιδιοκτήτης της χρωστούσε στο ΙΚΑ 18 εκατομμύρια ευρώ. Το γραφείο ΙΚΑ Βέροιας είχε προχωρήσει τον περασμένο Οκτώβριο σε εντολή κατασχέσεων χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας, αφού παρείχε 15νθήμερη προθεσμία για να υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών. Τότε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο κ. Σπυρόπουλος έδωσε εντολή για άρση της κατάσχεσης, στην οποία δεν προχώρησε ο τοπικός διοικητής του οργανισμού, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν έστεκε νομικά και αφού είχε δοθεί ήδη ευκαιρία στον επιχειρηματία να υπαχθεί σε ρύθμιση.

Το αίτημα του κ. Σπυρόπουλου είχε υποβληθεί προκειμένου η εταιρεία «να προχωρήσει σε πληρωμή προσωπικού, ρύθμιση οφειλών κ.λπ.» και, εν συνεχεία, αν δεν ανταποκρινόταν, το ΙΚΑ να προέβαινε σε κατάσχεση. Ο κ. Σπυρόπουλος επανήλθε με νέο αίτημα, το οποίο αυτή τη φορά έγινε δεκτό. Η κατάσχεση πάγωσε για ένα μήνα, διάστημα στο οποίο φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκαν σημαντικές κινήσεις ποσών στους λογαριασμούς, που – σύμφωνα με τη δίωξη- θα έπρεπε να είχαν καταλήξει στα ταμεία του ΙΚΑ. Η δίωξη σε βάρος του διοικητή του ΙΚΑ αφορά την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία με ζημία άνω των 150.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Σπυρόπουλος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια πρακτική που έχει εφαρμοστεί και σε άλλες περιπτώσεις. «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη της απόφασής μου. Με αυτήν κατάφερα να πετύχω δύο στόχους: να διασφαλίσω 1.700 θέσεις εργασίας αλλά και να διασφαλίσω τα συμφέροντα του ΙΚΑ. Ηδη η οφειλή εντάχθηκε σε ρύθμιση που θα εξοφληθεί από τη νέα διοίκηση της εταιρείας», δήλωσε στην «Κ» ο κ. Σπυρόπουλος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή