Στο πλάι των παιδιών της «Αποστολής» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στο πλάι των παιδιών της «Αποστολής» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Να ταξιδέψετε, να διαβάσετε, να αμφισβητήσετε, να ακούσετε μουσική, να δημιουργήσετε, να βρείτε το μεγαλείο που σας έχει δωρίσει ο Θεός, στην καρδιά σας, να αναζητήστε τη γνώση που θεμελιώνει ελπίδα και προοπτική» την παρότρυνση αυτή απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας, σήμερα το μεσημέρι,  στα 62 παιδία του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιού της «Αποστολής» , «Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος» , στο Μοσχάτο.

Με αφορμή τις ημέρες εορτών του Πάσχα ο Αρχιεπίσκοπος , συνοδευόμενος από το Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα γευμάτισε με τα παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο , και  τους  ζήτησε  τα εφόδια που θα τους δίνονται,  να τα κρατήσουν μέσα τους αλλά και να τα πολλαπλασιάσουν!  «Να μελετάτε τακτικά και σωστά για να κατακτήσετε τη γνώση, να ανοίξετε τους ορίζοντές σας, να βάλετε γερά θεμέλια στη ζωή σας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε « βρίσκομαι σε μια κυψέλη της «Αποστολής» μας, ένα όμορφο μελίσσι με εντατική μάθηση,  με τραγούδια και όπως μου λένε, αγαπάτε ο ένας τον άλλο. Τώρα το βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια και χαίρομαι διότι υπάρχει μια αξιόλογη προσπάθεια από όλους σας και είμαι ικανοποιημένος. Διότι ο σκοπός μας είναι να στηρίξουμε τα παιδιά μας για να κάνουμε καλά θεμέλια. Καθένας από εσάς χτίζει ένα σπίτι, το σπίτι του εαυτού του. Αν δεν έχει καλά θεμέλια θα έρθει ο άνεμος και η βροχή και θα το γκρεμίσει το σπίτι, ενώ αν έχει θεμέλια γερά  θα αντέξει και θα υπάρχει προκοπή. Θέλω να περνάτε καλά, εμείς οι μεγάλοι το διαβάζουμε στο πρόσωπο μας και γινόμαστε και εμείς καλύτεροι γιατί όπως είπε και ο Χριστός μας, αν δεν στραφείτε και δεν γίνετε όπως τα παιδιά δεν είστε σε καλό δρόμο».

Ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στους γονείς και τους δασκάλους είπε   «Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε ότι υποσχεθήκαμε στα παιδιά μας τουλάχιστον ένα κόσμο που θα είναι δικαιότερος, περισσότερο φωτεινός  και ανθρώπινος» και κατέληξε «το αντίδοτο σε όσα περνάμε σήμερα παραμένει n δικαιοσύνη, μαζί με την αλληλεγγύη και την αυτοθυσία».

 Ο κ. Δήμτσας  επισήμανε ότι ο βασικός  στόχος, ο οποίος επιτεύχθη, ήταν να δημιουργηθεί, με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου  κ. Ιερωνύμου, το πρώτο πρότυπο κέντρο Φροντίδας Παιδιού το οποίο θα ψυχαγωγεί και θα ευχαριστεί τα μικρά παιδιά, να το βλέπουν σαν το δεύτερο σπίτι τους, κάτι που είναι απαραίτητο για την ομαλή εξέλιξή τους, παρέχοντάς τους δραστηριότητες όπως, ενισχυτική διδασκαλία και αγωγή αλλά και καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως το κουκλοθέατρο, τα παιχνίδια, τα τραγούδια, τις γιορτές, τα παραμύθια, τη μουσική και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά μέσα από επιλογές και δημιουργική φαντασία να αυτενεργήσουν, να εκφραστούν ελεύθερα να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο τη γνώση.

 Η υπεύθυνη του κέντρου φροντίδας παιδιού Δώρα Βλάχου  παρουσίασε την εξέλιξη του Κέντρου λέγοντας  ότι «62 παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, σιτίζονται, μελετούν , απασχολούνται δημιουργικά, ανακαλύπτουν ταλέντα, αναπτύσσουν δεξιότητες, ψυχαγωγούνται. Διδάσκονται αξίες και ιδανικά. Δέχονται ψυχολογική υποστήριξη. Νοιώθουν ασφάλεια, στοργή, φροντίδα, χαίρονται.  Αν έπρεπε να επιλέξω κάποια χαρακτηριστική σκηνή από την καθημερινότητά τους για να σας μεταδώσω την ατμόσφαιρα, θα ήταν η στιγμή που τα βλέπουμε να έρχονται τρέχοντας και γελώντας τα μεσημέρια από το σχολείο κι ας έχουν ξεκινήσει τη μέρα τους στις 07:30 το πρωί. Είναι μια εικόνα χαράς που πάντα με γεμίζει με αισιοδοξία, γιατί καθώς γνωρίζουμε ότι το κριτήριο των παιδιών είναι αυστηρό και αλάνθαστο, έτσι, φαίνεται πως κάτι εδώ, γίνεται σωστά». 

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου,  και  από τον  Εκπαιδευτικό Όμιλο ΄΄LE MONDE΄΄ που προσφέρει καθημερινά δωρεάν την σίτιση των παιδιών οι κ. Άκης Βελισσαρόπουλος, Διευθυντής Σπουδών, Νικός Βελισσαρόπουλος, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων και Οικονομικών και ο κ. Δημήτριος Αντωνόπουλος Διευθυντής Σπουδών & Μάρκετινγκ .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε τον Δήμαρχο Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου και τη ΄΄LE MONDE΄΄ για την πολύτιμη συμβολή και προσφορά τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή