Κατηγορίες σε βάρος δημάρχου

Κατηγορίες σε βάρος δημάρχου

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Η σύλληψη του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιου Κοτζιά, ο οποίος κατηγορείται για ρύπανση του περιβάλλοντος, έφερε και πάλι στην επικαιρότητα το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ηλεία.

Μάλιστα, ο Ευθύμιος Κοτζιάς αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, μετά την ποινική δίωξη που του άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας και σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή, για να απολογηθεί.

Η σύλληψη του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας έγινε χθες το πρωί, ύστερα από τηλεφωνική καταγγελία στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας. Η καταγγελία έκανε λόγο για εναπόθεση αστικών απορριμμάτων από δημοτικά απορριμματοφόρα στην περιοχή Λιναριά, του δημοτικού διαμερίσματος Λούβρου Ηλείας.

Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή όπου αρχικά εντόπισαν τον δήμαρχο σε κάποιο σημείο του δρόμου. Στη συνέχεια, ο Ευθύμιος Κοτζιάς υπέδειξε στους αστυνομικούς παραποτάμια περιοχή του Αλφειού, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, όπου στο σημείο βρίσκονταν δύο γεμάτα απορριμματοφόρα, καθώς και ένα μηχάνημα έργων του δήμου. Μόλις έφθασαν οι αστυνομικοί στην παραποτάμια περιοχή βρήκαν τα οχήματα ακινητοποιημένα και χωρίς οδηγούς, ενώ σε κοντινή απόσταση είχε διανοιχθεί μια μεγάλη τάφρος. Εκεί εκτιμάται ότι θα άδειαζαν τα απορρίμματα και στη συνέχεια με το σκαπτικό μηχάνημα θα τα έθαβαν. Μάλιστα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των οδηγών των οχημάτων.

Ας σημειωθεί ότι στα μέσα Ιανουαρίου είχαν συλληφθεί έξι άτομα στην Ηλεία για παράνομες ταφές απορριμμάτων. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί, οι υποθέσεις αφορούν παράνομες εναποθέσεις απορριμμάτων, είτε σε ΧΑΔΑ που έχουν κλείσει στις περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας και του Φλόκα, είτε στην ευρύτερη περιοχή του προστατευόμενου δάσους της Φολόης, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ηλείας.

Επίσης, πριν από λίγο καιρό είχε δημιουργηθεί ένταση στην περιοχή Λίμνες της Ηλείας όπου οι κάτοικοι αντιδρούσαν στη λειτουργία δεματοποιητή για τα απορρίμματα του Πύργου.

Οσον αφορά στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως είχε ανακοινωθεί από την Περιφέρεια, έχει ολοκληρωθεί η Β΄ φάση της δημοπράτησης του διαγωνισμού για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων με την ανάδειξη αναδόχου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή