Νέα κατάθεση Ρουπακιά τη Μεγάλη Εβδομάδα

Νέα κατάθεση Ρουπακιά τη Μεγάλη Εβδομάδα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμπληρωματικές εξηγήσεις αναμένεται να δώσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Γιώργος Ρουπακιάς και Γιάννης Καζαντζόγλου. Τα δύο άτομα φέρονται να είναι από τους βασικούς υπεύθυνους της δολοφονίας του μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Ο Ρουπακιάς φέρεται να ήταν εκείνος που σκότωσε τον Φύσσα, ενώ ο Καζαντζόγλου φέρεται να βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο μαζί με τον Ρουπακιά, με τον οποίο μετέβη στο σημείο της μοιραίας συμπλοκής. Οι δύο κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν χθες στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, πήραν προθεσμία για τις συμπληρωματικές δηλώσεις τους προκειμένου να απαντήσουν σχετικά με νέα στοιχεία που εντόπισαν οι Αρχές σε βάρος τους όσον αφορά τις δύο σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, τη δολοφονία Φύσσα και την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Οι προθεσμίες που έλαβαν είναι για τη Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη. Οταν προσήλθε στις ανακρίτριες, ο Ρουπακιάς εμφανίστηκε εριστικός κατά των δικαστικών λειτουργών και κατά των δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί απ’ έξω.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεγάλη δικαστική έρευνα που αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται με τη Χ.Α. Εκκρεμούν οι απολογίες τεσσάρων κατηγορουμένων που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση που είχε σημειωθεί τον Ιούλιο 2013 ενάντια στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφωνικές κλήσεις των φερομένων ως δραστών εμπλέκουν στο περιστατικό και τον βουλευτή της Χ.Α. Γιάννη Λαγό. Παράλληλα, στις φυλακές οδηγήθηκε ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα Κρήτης, ο οποίος απολογήθηκε για επίθεση σε βάρος αλλοδαπών. Ειδικότερα, φέρεται να εμπλέκεται σε επίθεση που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο 2013 σε βάρος Πακιστανών μέσα σε ελαιουργείο στο οποίο εργάζονταν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή