Πέθανε ο δημοσιογράφος Σταύρος Αλατάς

Πέθανε ο δημοσιογράφος Σταύρος Αλατάς

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Αλατάς, που νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας, πέθανε το πρωί της Τετάρτης σε ηλικία 58 ετών. Ο δημοσιογράφος έπασχε από επιθετική και καλπάζουσα μορφή καρκίνου.  Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 3 το μεσημέρι στην Χαλκίδα.

"Ο Ευβοiκός κόσμος και η δημοσιογραφική οικογένεια γίνονται φτωχότεροι από το χαμό του Σταύρου Αλατά", τονίζεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.  "Ο Σταύρος ήταν ένα ασίγαστο δημοσιογραφικό ταλέντο . Ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία από την νεαρή του ηλικία , γράφοντας ρεπορτάζ για τα αθλητικά , σπουδαστικά , εργασιακά και κοινωνικά θέματα , που τον έκαναν ξεχωριστό . Εργάσθηκε ως συντάκτης και αρχισυντάκτης στις εφημερίδες Αυγή , Απογευματινή και Έθνος. Υπηρέτησε σταθερά και αταλάντευτα τις αρχές , τις ιδέες και τα προτάγματα της Ανανεωτικής Αριστεράς μέχρι το τέλος της ζωής του. Υπήρξε ένας καινοτόμος , αφοσιωμένος και καταξιωμένος υπηρέτης της δημοσιογραφίας . Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του."

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου ήταν και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Ήταν μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή