Εξαγοράσιμη ποινή σε Τσοχατζόπουλο

Εξαγοράσιμη ποινή σε Τσοχατζόπουλο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοχος κρίθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος δικάστηκε για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» και ειδικότερα διότι απέφυγε να αναφέρει μέσα στη δήλωσή του το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το δικαστήριο επικύρωσε την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, επιβάλλοντας στον πρώην υπουργό ποινή φυλάκισης 5,5 ετών και χρηματική ποινή 210.000 ευρώ, ενώ στην απόφαση αναφέρεται και η στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα. Παράλληλα, το δικαστήριο ζήτησε να δημευθεί το ακίνητο της Δ. Αρεοπαγίτου, παρά το γεγονός ότι τυπικά ανήκει στη σύζυγό του Βασιλική Σταμάτη.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας είχε χαρακτηρίσει «ηθελημένη» την απόκρυψη του συγκεκριμένου ακινήτου. Η πλευρά του Τσοχατζόπουλου μίλησε για ένα λάθος που έγινε χωρίς να υπάρχει δόλος. Ο συνήγορός του είπε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν γνωστό, είχε ληφθεί γι’ αυτό δάνειο και ως εκ τούτου, δεν υπήρχε λόγος για προσπάθεια απόκρυψής του.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον πρώην υπουργό το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, αντίθετα με την πρωτόδικη απόφαση, η οποία δεν αναγνώριζε κανένα ελαφρυντικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή