Στην ανακρίτρια Σερρών διαβιβάστηκε η δικογραφία

Στην ανακρίτρια Σερρών διαβιβάστηκε η δικογραφία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανακρίτρια Σερρών θα αποφασίσει για την τύχη των οκτώ σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας που κατηγορούνται για τον θάνατο από βασανιστήρια του Αλβανού κρατουμένου Ιλί Καρέλι την 27η Μαρτίου. Σε βάρος τους εκκρεμεί από την 1η Απριλίου ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμφισσας, Νικολάου Αντωναράκου. Κατηγορούνται για διακεκριμένη περίπτωση βασανιστηρίων κατά συναυτουργία που επέφεραν τον θάνατο, βασανιστήρια από κοινού, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και παράνομη εισαγωγή όπλων σε φυλακή.

Σε έγγραφό του (1η Απριλίου) προς την ανακρίτρια Αμφισσας, ο κ. Αντωναράκος εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των οκτώ. Επιπλέον, ζήτησε να επεκταθεί η ποινική δίωξη σε βάρος και άλλων σωφρονιστικών των φυλακών Μαλανδρίνου και Νιγρίτας και σε τυχόν συμμετέχοντες αστυνομικούς υπαλλήλους. Με βούλευμά του, ωστόσο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αμφισσας αποφάσισε να διαβιβάσει τη δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα Σερρών καθώς τα αδικήματα έχουν τελεστεί εκτός των ορίων του νομού Φωκίδας, στον νομό Σερρών.

Χθες, η δικογραφία που συνέταξε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. διαβιβάστηκε αρχικά στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στην ανακρίτρια Σερρών. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η τελευταία έχει δύο επιλογές: είτε να κρίνει ότι τα στοιχεία της δικογραφίας είναι επαρκή και άρα να ενεργοποιήσει τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των οκτώ σωφρονιστικών είτε να αποφασίσει για την τύχη των κατηγορουμένων μετά την κλήση σε απολογία καθενός εξ αυτών.

Αργά χθες το βράδυ, πάντως, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισε μιλώντας στην «Κ» ότι στις αστυνομικές υπηρεσίες του νομού Σερρών δεν είχαν κοινοποιηθεί εντάλματα σύλληψης. Μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του κ. Κωνσταντίνου Παρηγόρη, το Σωματείο Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Νιγρίτας με ανακοίνωσή του ζητεί «να διακοπεί η περαιτέρω διάδοση ψευδών ειδήσεων», χαρακτηρίζοντας «ψευδή» την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των σωφρονιστικών που φέρεται να βασάνισαν μέχρι θανάτου τον Αλβανό κρατούμενο.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή