Σύμφωνα με το Σύνταγμα η προαγωγή της Ευτέρπης Κουτζαμάνη

Σύμφωνα με το Σύνταγμα η προαγωγή της Ευτέρπης Κουτζαμάνη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με το Σύνταγμα έγινε η προαγωγή της Ευτέρπης Κουτζαμάνη στον βαθμό της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου  επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η  Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ).

Ειδικότερα, με αφορμή το περιεχόμενο της συνομιλίας του Π. Μπαλτάκου και του Ηλ. Κασιδιάρη που δημοσιοποιήθηκε μέσω του γνωστού βίντεο, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΕ αναφέρει:

«Η κυρία Κουτζαμάνη προήχθη στο βαθμό που κατέχει, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 90 παράγραφος 5 του Συντάγματος, ως η αρχαιότερη και διαθέτουσα κάθε απαιτούμενο προσόν εισαγγελέας, μετά από μακρά θητεία στον εισαγγελικό κλάδο, κατά την οποία επέδειξε υψηλότατο φρόνημα δικαστικού λειτουργού, πολιτευόμενη με αποκλειστικό γνώμονα τον νόμο και τη συνείδησή της. Τη σύμφωνα με το Σύνταγμα προαγωγή της κυρίας Κουτζαμάνη, ουδεμία νύξη δύναται να συνοδεύσει».

Σχετικά με τις αναφορές που γίνονται στο βίντεο σε δικαστές, η Ένωση αναφέρει:

«Οι δημοσιοποιούμενες δηλώσεις ή υπαινιγμοί σχετικά με την ανεξαρτησία των δικαστών και εισαγγελέων, που σε διάφορα στάδια χειρίστηκαν ή χειρίζονται την προαναφερθείσα ποινική υπόθεση και, εν γένει, αναφερόμενοι στη Δικαιοσύνη και στο κύρος των λειτουργών της, αποκρούονται ως αστήρικτοι και υπηρετούντες άλλους σκοπούς από την ορθή απονομή του Δικαίου και την καλή λειτουργία του πολιτεύματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή