Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για μια σειρά παθήσεων

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για μια σειρά παθήσεων

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμος Αθηναίων οργανώνει για την προσεχή εβδομάδα δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε δημότες της πρωτεύουσας για μια σειρά παθήσεων όπως διαβήτης, υπέρταση, έιτζ, καρκίνος του τραχήλου του μήτρας κ.ά.

Ειδικότερα, με αφορμή την 7η Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει μια σειρά δράσεων με τίτλο «Εβδομάδα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας» μεταξύ των οποίων και στοχευμένες προληπτικές εξετάσεις στα δημοτικά ιατρεία από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Την Τρίτη 8/4 θα πραγματοποιηθούν σπιρομετρήσεις για τον έλεγχο της πνευμονικής λειτουργίας (σε όλα τα δημοτικά ιατρεία) και μετρήσεις μονοξειδίου του άνθρακα στους καπνιστές στο 1ο δημοτικό ιατρείο.

Την Τετάρτη 9/4 θα γίνουν μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης -θα διανεμηθεί δωρεάν η Κάρτα Διαβήτη- και θα γίνει έλεγχος για εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, στο 1ο δημοτικό ιατρείο.

Την Πέμπτη 10/4 θα γίνουν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και έλεγχος HIV σε όλα τα δημοτικά ιατρεία.

Την Παρασκευή 11/4 θα γίνει τεστ Παπανικολάου στο 1α, 2Α, 3ο και 4ο δημοτικά ιατρεία και προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος στα 1ο, 2ο, 2Α και 3ο δημοτικά ιατρεία.

Τη Δευτέρα 7/4 οργανώνεται ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, αίθουσα Α. Τρίτσης), κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν χρόνιες παθήσεις, διατροφή, καρκίνο, στοματική υγεία κ.ά. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή των «ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» του Πανεπιστημίου Αθηνών, των SOS ΙΑΤΡΩΝ, του συλλόγου «Θετική Φωνή», της ΜΚΟ PRAKSIS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή