Καταγγελία για μετακινήσεις γιατρών

Καταγγελία για μετακινήσεις γιατρών

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σχέδιο» μετακίνησης γιατρών από τα Κέντρα Υγείας της χώρας στις μονάδες του ΠΕΔΥ, με ενδεχόμενο κίνδυνο διάλυσης των Κέντρων Υγείας, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Δημήτρης Βαρνάβας.

Οπως δήλωσε χθες ο κ. Βαρνάβας, οι μετακινήσεις γίνονται με προφορικές εντολές αλλά και έγγραφες δηλώσεις (π.χ. στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας).

Ο κ. Βαρνάβας καλεί τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας να αρνούνται να μετακινηθούν με προφορικές εντολές και σε τυχόν έγγραφη εντολή μετακίνησης να προβάλλουν αιτιολογημένα τις αντιρρήσεις τους, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους δήμους και τους φορείς της περιοχής, τις Ενώσεις Γιατρών και την ΟΕΝΓΕ. Επιπλέον, ενημερώνει ότι έχει ζητηθεί από τη νομική υπηρεσία της Ομοσπονδίας να αποσταλεί εξώδικο της ΟΕΝΓΕ προς όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι και τα Κέντρα Υγείας ανήκουν πλέον στο ΠΕΔΥ.

Εν τω μεταξύ, αναστάτωση μεταξύ του προσωπικού δημόσιων νοσοκομείων έχει προκαλέσει το πρόγραμμα διαθεσιμότητας γιατρών πρώην νοσοκομείων ΙΚΑ και οδηγών ασθενοφόρων. Ηδη σε κάποια νοσοκομεία το προσωπικό προχωρεί σε κινητοποιήσεις, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν την ερχόμενη Τετάρτη 9 Απριλίου, στο πλαίσιο της γενικής πανεργατικής απεργίας. Στο Ασκληπιείο Βούλας οι εργαζόμενοι αποφάσισαν καθημερινές στάσεις εργασίας 7 – 11 π.μ. έως και την ερχόμενη Τρίτη και εκδηλώσεις ενημέρωσης των κατοίκων των νοτίων προαστίων. Οπως καταγγέλλουν, στο Ασκληπιείο Βούλας, με διασπορά κτιρίων σε μια έκταση πλέον των 100 στρεμμάτων, η εργασία των οδηγών είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου και τη μετακίνηση των ασθενών.

«Χαριστική βολή» στα νοσοκομεία χαρακτηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων του Ευαγγελισμού τη νέα διαθεσιμότητα στο ΕΣΥ. Οπως αναφέρει, δημιουργούνται υπόνοιες ότι επίκειται εκχώρηση των υπηρεσιών που παρείχαν -π.χ. μεταφορά μονάδων αίματος- σε ιδιωτικές εταιρείες με μεγάλο κόστος. Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των γιατρών τονίζεται ότι θα μείνουν χωρίς γιατρούς τμήματα νοσοκομείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή