Η ΠΟΣ στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Απριλίου

Η ΠΟΣ στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Απριλίου

47" χρόνος ανάγνωσης

 Προβλήματα θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις του με τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 9 Απριλίου.

Ως εκ τούτου, θα ματαιωθούν την ερχόμενη Τρίτη τα βραδινά σιδηροδρομικά δρομολόγια, ενώ την ημέρα της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο.

Επίσης, η ΠΟΣ προαναγγέλλει απεργιακές κινητοποιήσεις στις γιορτές του Πάσχα, τόσο στα επιβατικά τρένα, όσο και στα εμπορικά τρένα, εάν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Στο πλαίσιο των αιτημάτων τους προτάσσονται οι ιδιωτικοποιήσεις των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ- ΕΕΣΣΤΥ, οι προσλήψεις προσωπικού και τα ασφαλιστικά ζητήματα του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης.

Σύμφωνα με την απόφαση των σιδηροδρομικών, θα προχωρήσουν σε τρίωρες στάσεις τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη, καθώς και σε 24ωρη απεργία το Μ. Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς και σε απεργία στα εμπορικά τρένα όλη την εβδομάδα του Πάσχα.