Νέα επεισόδια σε πανεπιστήμια

Νέα επεισόδια σε πανεπιστήμια

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αίτημα για θεσμοθέτηση πανεπιστημιακής ασφάλειας επανέρχεται επιτακτικά στα ελληνικά ΑΕΙ, ύστερα και από τα πρόσφατα βίαια επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ) και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ειδικότερα, στο ΟΠΑ μέσα στην εβδομάδα έγιναν για πολλοστή φορά βίαια επεισόδια, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων για τη δίωξη του παρεμπορίου έξω από το κτίριο επί της οδού Πατησίων. Μάλιστα, τη στιγμή των επεισοδίων στο ΟΠΑ υπήρχε κόσμος που παρακολουθούσε τελετές ορκωμοσίας τελειοφοίτων.

Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 25 κουκουλοφόροι, κρανοφόροι με λοστούς και καδρόνια επιτέθηκαν σε φοιτητές την ώρα που αποχωρούσαν από τον χώρο του ιδρύματος, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν και δύο από αυτούς διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο. Επίσης, προξένησαν φθορές στον χώρο, καθώς διέλυσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, ενώ ξήλωσαν μέχρι και πόρτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή