Μείωση της ετήσιας μισθολογικής δαπάνης κατά 8 δισ. ευρώ

Μείωση της ετήσιας μισθολογικής δαπάνης κατά 8 δισ. ευρώ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατατίθενται προσεχώς προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα σχέδια προεδρικών διαταγμάτων για τους νέους οργανισμούς. «Για πρώτη φορά γίνεται μια τόσο σύνθετη άσκηση για την αξιολόγηση δομών, την εκπόνηση σχεδίων στελέχωσης και την περιγραφή θέσεων ευθύνης», επεσήμανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη εκδήλωσης του υπουργείου στο Ζάππειο, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τα βασικά σημεία της εθνικής στρατηγικής για τη διοικητική μεταρρύθμιση τη διετία 2014-2016, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού διά του νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων, τη βελτίωση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών αλλά και την ενίσχυση της διαφάνειας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΟΣΑ και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης (EUPAN).

Παρουσιάζοντας τη μεταρρυθμιστική ατζέντα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεσήμανε τη μείωση που έχει επιτευχθεί στο Δημόσιο τόσο σε επίπεδο υπαλλήλων όσο και σε μισθολογική δαπάνη. Οπως είπε, τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά 200.000 και ακολούθως, η ετήσια μισθολογική δαπάνη κατά οκτώ δισ. ευρώ. «Περνάμε από την επίτευξη ποσοτικών στόχων στην εκπλήρωση ποιοτικών μεταρρυθμίσεων, σε μια ατζέντα που θέτουμε εμείς και στην οποία εμείς έχουμε την “ιδιοκτησία”», πρόσθεσε.

Η διημερίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας συνεχίζεται σήμερα με τη συζήτηση των βασικών πυλώνων για τη μεταρρύθμιση του Δημοσίου που αφορούν τον ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού, τη διαμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και τον τρόπο με τον οποίο αυτή θα εξυπηρετεί αποτελεσματικότερα τον πολίτη ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαλόγου με μαθητές στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. «Ενισχύουμε διαρκώς δράσεις ανοικτής διακυβέρνησης και ανοικτών δεδομένων, ενώ αναβαθμίζονται οι διαδικτυακοί τόποι. Η Ανοικτή Διακυβέρνηση δεν είναι ούτε πολυτέλεια ούτε πολιτική ατζέντα δεύτερης προτεραιότητας. Ο πολίτης πρέπει να ξέρει. Η πολιτεία οφείλει να του παρέχει τα μέσα», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή