Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Νίκος Παπαγιαννόπουλος

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Νίκος Παπαγιαννόπουλος

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του  εν όψει της ολοκλήρωσης της θητείας του υπέβαλε σήμερα, Τετάρτη, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος κ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος. Με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α) τη θέση του ανέλαβε ο μέχρι πρότινος γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας αντιστράτηγος, κ. Δημήτρης Τσακνάκης. Οι ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στις υπόλοιπες βαθμίδες της ιεραρχίας αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος είχε αναλάβει χρέη αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τον Οκτώβριο του 2011, την περίοδο που στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης βρισκόταν ο κ. Χρήστος Παπουτσής. Το ανώτατο χρονικό όριο της θητείας του εξέπνεε τον Οκτώβριο του 2014. Προκειμένου να διευκολύνει τις επικείμενες αλλαγές στην ιεραρχία του σώματος ο κ. Παπαγιαννόπουλος υπέβαλε χθες την παραίτησή του. Κομβικό σημείο στη θητεία του αποτέλεσε η συνεισφορά του στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. που ενεκρίθη πρόσφατα από τη Βουλή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή