Ομόθυμη καταδίκη από τα κόμματα

Ομόθυμη καταδίκη από τα κόμματα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκοπιμότητες που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό της δημόσιας συζήτησης από την επιτυχία της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές για δανεισμό, έπειτα από τέσσερα χρόνια, και επιβολή μιας διαφορετικής ατζέντας, «βλέπει» η κυβέρνηση πίσω από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε (ΣΚΑΪ) σε «προφανείς σκοπιμότητες λόγω της ημέρας» και έσπευσε να προσθέσει ότι «δεν θα επιτρέψουμε στην τρομοκρατία να θέσει αυτήν την ατζέντα στη χώρα μας. Εχει αποδείξει η δημοκρατία μας ότι είναι ισχυρή. Θα αντιμετωπίσουμε κάθε προσπάθεια διασάλευσης της ομαλότητας και της σταθερότητας, οι τρομοκράτες δεν θα πετύχουν τον στόχο τους». Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παρατήρησε ότι «από εδώ και πέρα ίσως θα πρέπει να αλλάξει και ο σχεδιασμός» όσον αφορά τα μέτρα αστυνόμευσης, εκδηλώνοντας τον προβληματισμό που προκάλεσε η δυνατότητα για μια τόσο ισχυρή έκρηξη κυριολεκτικά στην καρδιά της Αθήνας.

Και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό, άφησε να εννοηθεί ότι στόχος της τρομοκρατικής επίθεσης ήταν να πλήξει την εικόνα που διαμορφώθηκε από την έξοδο της χώρας στις αγορές, έσπευσε, ωστόσο, να υποβαθμίσει τον αντίκτυπο που τελικά είχε η ενέργεια. «Το σημερινό γεγονός έδειξε ότι κάποιοι ματαιοπονούν, δεν διστάζουν, αλλά ματαιοπονούν. Ουδείς έδωσε σημασία. Δεν επηρεάστηκε τίποτα», δήλωσε.

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, που επισήμανε ότι το μόνο που εξυπηρετεί η έκρηξη «είναι στη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένου φόβου, αποπροσανατολισμού και ενίσχυσης της καταστολής. Ο λαός μας έχει τα δικά του μέσα πάλης, τους μαζικούς ειρηνικούς αγώνες για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Την καταδίκη των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νότης Μαριάς, ο οποίος μίλησε για ενέργεια με στόχο «να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, να συκοφαντήσει τους κοινωνικούς αγώνες και να δώσει άλλοθι για παραπέρα ενίσχυση του αυταρχικού μνημονιακού κράτους».

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ έγινε λόγος για «ενέργεια που πλήττει τη διεθνή εικόνα της χώρας, σε μια στιγμή που αντιμετωπίζει μείζονα οικονομικά προβλήματα», προσθέτοντας ότι «εκείνοι που επιλέγουν να τρομοκρατούν επιδιώκουν την προσβολή της δημοκρατίας και τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας».

Το ΚΚΕ αναφέρθηκε σε «ύποπτη και καταδικαστέα ενέργεια» και πρόσθεσε ότι αυτή και άλλες παρόμοιες «δεν έχουν καμία σχέση με τους λαϊκούς αγώνες ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψει να αξιοποιηθεί αυτή η ενέργεια για την ένταση του κρατικού αυταρχισμού και την καλλιέργεια κλίματος φόβου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Περισσού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή