Περισσότεροι γιατροί και νοσοκόμοι σε φυλακές

Περισσότεροι γιατροί και νοσοκόμοι σε φυλακές

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά δράσεων για την αναβάθμιση της ιατρικής περίθαλψης των κρατουμένων, αλλά και την αντιμετώπιση της φυματίωσης στις φυλακές της χώρας, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της υφυπουργού Υγείας, Ζέττας Μακρή.

Αμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να ελέγχονται αλλά και να αντιμετωπίζονται κρούσματα φυματίωσης. Το νοσοκομείο των φυλακών θα εφοδιαστεί με καινούργιο ψηφιακό ακτινογράφο ενώ το Νοσοκομείο «Σωτηρία» θα διαθέσει γιατρό πνευμονολόγο-φυματιολόγο. Από το υπουργείο Υγείας εξετάζεται η διάθεση παθολόγου και ψυχιάτρου, ενώ στο όλο εγχείρημα θα συμμετέχει και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η υλοποίηση ενημερωτικού προγράμματος που αφορά τόσο το προσωπικό όσο και τους κρατουμένους, για θέματα υγιεινής στα καταστήματα κράτησης. Περαιτέρω, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κρουσμάτων φυματίωσης το υπουργείο Υγείας εκπονεί Εθνικό Σχέδιο Δράσης, ενώ στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού αναμένεται να κατασκευαστεί ειδικός θάλαμος αποσυμπίεσης για ανθεκτική φυματίωση.

Ως προς την αναβάθμιση της περίθαλψης των κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, αποφασίστηκε η ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, ενώ ειδικά για τις φυλακές Κορυδαλλού εξετάζεται η κατάρτιση προεδρικού διατάγματος για ένταξη τόσο του νοσοκομείου όσο και του ψυχιατρείου των κρατουμένων στο ΕΣΥ.

Επιτάχυνση Δικαιοσύνης

Την ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας σε θέματα δικαιοσύνης ζήτησε σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας Andreas Vosskuhle. Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο νέος πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Peter Schoof, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. «Παρά τις καθυστερήσεις, οι αποφάσεις που εκδίδονται από τα ελληνικά δικαστήρια διακρίνονται για την ποιότητά τους», τόνισε ο κ. Αθανασίου. «Και εμείς στη Γερμανία παλεύουμε με τις καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης», είπε ο κ. Vosskuhle.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή