ΠΦΣ: Καταγγέλει την μείωση ασφαλιστικών τιμών των φαρμάκων

ΠΦΣ: Καταγγέλει την μείωση ασφαλιστικών τιμών των φαρμάκων

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να διορθώσει τις αστοχίες του νέου δελτίου τιμού που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους αγοράς φαρμάκων για τους ασθενείς, ζητεί από το υπουργείο Υγείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών.

Οπως καταγγέλει, με το νέο δελτίο οι ασφαλιστικές τιμές πολλών αναγκαίων φαρμάκων «μειώθηκαν πέρα από κάθε λογική, σε τιμές πολύ χαμηλότερες των πραγματικών τιμών που αυτά πωλούνται στα φαρμακεία».

Τονίζει δε, ότι οι ασφαλιστικές τιμές κάποιων φαρμάκων όπως π.χ. των σιδηρούχων σκευασμάτων που χορηγούνται ενδοφλέβια σε αιμοκαθαρόμενους, είναι χαμηλότερες ακόμη και από το φθηνότερο γενόσημο σκεύασμα της αγοράς, με αποτέλεσμα οι νεφροπαθείς να επιβαρύνονται υπέρμετρα, καθώς καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους την όποια διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής.

Την μείωση των ασφαλιστικών τιμών των φαρμάκων καταγγέλει και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος που τονίζει σε ανακοίνωσή του «σε μία περίοδο ύφεσης, ανεργίας και κατακόρυφης μείωσης των εισοδημάτων, ασφαλισμένοι πληρώνουν από τη τσέπη τους τέσσερις και πέντε φορές περισσότερα χρήματα για τα φάρμακά τους από ότι πριν λίγους μήνες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή