Σχέδιο νόμου με άσχετες ρυθμίσεις

Σχέδιο νόμου με άσχετες ρυθμίσεις

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έγκριση της Βουλής έλαβε, βράδυ Πέμπτης, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την οριοθέτηση των υδατορεμάτων. Χαρακτηριστικό του νέου νομοθετήματος του ΥΠΕΚΑ ήταν, για ακόμα μια φορά, η συνάρτησή του με δεκάδες, άσχετες προς τον βασικό κορμό του νόμου, ρυθμίσεις και τροπολογίες. Για παράδειγμα, ρυθμίσεις που αφορούν νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων βιομηχανιών, τη δυνατότητα ανέγερσης ή επέκτασης κάθε είδους βιομηχανίας ή βιοτεχνίας μέσα σε προστατευόμενες περιοχές, την οικοδόμηση όλων των «τυφλών» οικοπέδων, την έκδοση οικοδομικών αδειών για εκκλησιαστικά κτίρια στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας της γης.

Αλλά και τροπολογίες για τις υπερωρίες των υπαλλήλων καθαριότητας, τον τρόπο ορισμού των τιμολογίων ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, τη διαδικασία προσλήψεων σε προεκλογική περίοδο, τη δημιουργία λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος για τους σεισμοπαθείς στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη. Ως προς τον βασικό κορμό του νόμου, πάντως, δηλαδή την οριοθέτηση των ρεμάτων, η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τη συνταγματικότητα των ρυθμίσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή