Ελεύθεροι υπό όρους τέσσερις σωφρονιστικοί

Ελεύθεροι υπό όρους τέσσερις σωφρονιστικοί

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διαδηλώσεις  στις οποίες κυριαρχούν εμπρηστικά συνθήματα και αναλόγου περιεχομένου δηλώσεις πολιτικών και ρεπορτάζ μερίδας των ΜΜΕ πυροδοτείται ατμόσφαιρα ανθελληνισμού στη γειτονική Αλβανία, με αφορμή την υπόθεση Καρέλι ή Νετρέτ Κούμε. Το Σάββατο η εθνικιστική «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» οργάνωσε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο των Τιράνων, με προορισμό την ελληνική πρεσβεία, πλην όμως εμποδίστηκε από την αστυνομία, που έκανε χρήση βίας και προέβη σε συλλήψεις.

Μερίδα των ΜΜΕ, εξάλλου, εξακολουθεί να τροφοδοτεί κλίμα εναντίον της Ελλάδας, εμφανίζοντας τη βάρβαρη πράξη των φυλάκων όχι ως δική τους πρωτοβουλία, αλλά περίπου ως αποτέλεσμα της στάσης των Ελλήνων έναντι των Αλβανών. Κάποια μάλιστα αμφισβητούν τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων που είχαν επιβάλει ποινές στον Κούμε για τα εγκλήματά του στην Ελλάδα. Βέβαια, δεν λείπουν κάποιες ψύχραιμες φωνές, όπως του βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Ντριτάν Σέχου, που προειδοποιεί πως «δεν θα πρέπει να πέσουμε θύματα ακραίων αντιδράσεων, διότι αυτό το έγκλημα δεν εκπροσωπεί την Ελλάδα». Εν τω μεταξύ, σε αυτήν την ατμόσφαιρα, δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στην Αλβανία για λογαριασμό του γερμανικού ινστιτούτου Friedrich Ebert, το 18,5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι Ελληνες είναι εχθροί της Αλβανίας (τα αντίστοιχα ποσοστά για Σερβία και Ιταλία είναι 17,7% και 0,6%).

Στο μεταξύ, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τέσσερις σωφρονιστικοί των φυλακών Νιγρίτας, που απολογήθηκαν χθες για τομ θάνατο από ξυλοδαρμό του Ιλί Καρέλι. Ηδη έχουν προφυλακιστεί έξι από τους οκτώ σωφρονιστικούς που απολογήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ενώ σήμερα απολογούνται οι δύο τελευταίοι κατηγορούμενοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή