Συμμετοχή Μαζιώτη σε πρόσφατες ληστείες ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Συμμετοχή Μαζιώτη σε πρόσφατες ληστείες ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτιμήσεις για πιθανή ανάμειξη του καταζητούμενου για τρομοκρατία Νίκου Μαζιώτη σε ένοπλες ληστείες τραπεζών σε Κλειτορία Αχαΐας (10/3) και Δώριο Μεσσηνίας (21/3) διατυπώνουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. Αρμόδιοι αξιωματικοί αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να πήρε μέρος σε αυτές ο 42χρονος καταδικασμένος σε 50ετή κάθειρξη τρομοκράτης ή άτομα που μετέχουν στην ομάδα υποστήριξής του.

Τον περασμένο Οκτώβριο, εξάλλου, η ΕΛ.ΑΣ. είχε ανακοινώσει επισήμως ότι ο Μαζιώτης είχε πάρει μέρος σε ένοπλη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στα Μέθανα (Ιούλιος 2013). Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνέδεαν, τότε, τον 42χρονο με τέσσερις ακόμη ένοπλες ληστείες τραπεζών σε Νεμέα (30/5/2012), Σπέτσες (16/7/2012), Ακράτα (20/12/2012) και Βελεστίνο (14/8/2013). Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η συμμετοχή Μαζιώτη στη ληστεία στα Μέθανα αποδεικνυόταν από δακτυλικό αποτύπωμά του που είχε βρεθεί στο υποκατάστημα. Η παρουσία του, ωστόσο, στις υπόλοιπες τέσσερις ένοπλες ληστείες προέκυπτε από «κοινό» τρόπο δράσης των ληστών. Φέρονται να φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, έφεραν βαρύ οπλισμό, όπως υποπολυβόλα τύπου Scorpion και ντουφέκια Καλάσνικοφ, στις «επιχειρήσεις» υπήρχε πάντα ομάδα υποστήριξης κ.ά.

Η ληστεία στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Κλειτορίας έγινε στις 2.30 το μεσημέρι της 10ης Μαρτίου και όπως είχε πρώτη δημοσιεύσει η «Κ» στο φύλλο της 11ης Μαρτίου, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν διατυπώσει εκτιμήσεις για εμπλοκή αντιεξουσιαστών στην υπόθεση. Μάλιστα, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής και τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. είχε γίνει προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο ένας από τους δράστες, για τον οποίο υπήρχαν υπόνοιες ότι έχει πλούσια δράση στον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ενδείξεις

Μέχρι και χθες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την υπόθεση μιλούσαν «για ενδείξεις και όχι για αποδείξεις περί ενδεχόμενης συμμετοχής του Μαζιώτη ή της ομάδας του στη ληστεία».

Πάντως, θεωρείται πιθανό ότι τα άτομα που έφεραν εις πέρας την επίμαχη ληστεία, δύο εβδομάδες αργότερα «χτύπησαν» το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Δώριο Μεσσηνίας. «Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες είχαν με παρόμοιο τρόπο αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, είχαν δείξει μεγάλη ψυχραιμία και είχαν πυρπολήσει τα οχήματα διαφυγής τους», δήλωσε χθες στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση της πορείας των ερευνών.

Πάντως, σε επιστολή του στο Indymedia ο επικηρυγμένος τρομοκράτης είχε αρνηθεί τις αποδιδόμενες σε αυτόν ένοπλες ληστείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή