Απεργίες και στάσεις εργασίας στα ιδιωτικά σχολεία τον Μαΐο

Απεργίες και στάσεις εργασίας στα ιδιωτικά σχολεία τον Μαΐο

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πραγματοποίηση εικοσιτετράωρης απεργίας στα ιδιωτικά σχολεία την Τετάρτη 14 Μαΐου και στάσεων εργασίας στις 21 και 22 Μαΐου στα ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια, αποφάσισε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Η ομοσπονδία διαμαρτύρεται διότι με το πρόσφατα ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο καταργήθηκαν άρθρα νόμων (682/1977 και 1351/1983), που ρύθμιζαν τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία.

Ετσι, σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, διαμορφώθηκε το ρυθμιστικό πλαίσιο για ελεύθερες απολύσεις εκπαιδευτικών, χωρίς έλεγχο από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και με πολύ μικρότερες αποζημιώσεις.

Η ΟΙΕΛΕ θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας μόλις προκύψει η πρώτη δυσμενής επίπτωση σε εκπαιδευτικό (απόλυση, βλαπτική μεταβολή όρων εργασίας), κατ’ εφαρμογή της ρύθμισης του πολυνομοσχεδίου. Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή