Θεσσαλονίκη: Αύξηση πάνω από 50% στις προκρατήσεις στην περιοχή του Άθω

Θεσσαλονίκη: Αύξηση πάνω από 50% στις προκρατήσεις στην περιοχή του Άθω

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση στις προκρατήσεις δείχνουν τα μέχρι σήμερα στοιχεία των συνεργαζόμενων τουριστικών γραφείων με καταλύματα του λεγόμενου «τρίτου ποδιού» της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, η αύξηση ξεπερνά το ποσοστό της τάξης του 50% και σε πολλές περιπτώσεις κυμαίνεται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, με τις αφίξεις να προέρχονται από αγορές ολόκληρης της Ευρώπης και της βαλκανικής χερσονήσου.

Τα στοιχεία για τη ρωσική αγορά  δείχνουν τις κρατήσεις να παραμένουν σε ύφεση, ενώ εκτιμάται ότι η κίνηση θα κυμανθεί περίπου στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Όπως ανακοίνωσε ο τουριστικός οργανισμός, μεγάλο είναι είναι και το ενδιαφέρον μεμονωμένων επισκεπτών από τις Κάτω Χώρες και η Γαλλί, ενώ σημαντική, ως προς το ποσοστό, είναι και η αύξηση Γερμανών, Βρετανών και Ιταλών, οι οποίοι επισκέπτονται την περιοχή είτε μέσω μικρών γραφείων θεματικού τουρισμού, είτε μεμονωμένα, έχοντας προβεί σε διαδικτυακή κράτηση.

Επίσης, η πληρότητα των καταλυμάτων την περίοδο του Πάσχα κυμαίνεται γύρω στο 80% με κυρίαρχες αγορές αυτές της Ελλάδας και της βαλκανικής χερσονήσου. 

«Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι πλέον γεγονός,  με την επαναπροσέγγιση των δυτικοκεντρικών ευρωπαϊκών αγορών και την προσέλκυση των πρώτων γραφείων θεματικού τουρισμού, προερχόμενων από χώρες οι οποίες μας είχαν πραγματικά «ξεχάσει», πετύχαμε να έχουμε καλοκαιρινούς επισκέπτες επί τέσσερις ολόκληρους μήνες, ενώ οι λεγόμενοι «θεματικοί» ταξιδευτές συμπληρώνουν κενά του Μαΐου, του Σεπτεμβρίου, ακόμη και του Οκτωβρίου”, επισημαίνει ο οργανισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή