Στη Βαρβάκειο οι «κυρίες με τα τζιπ»

Στη Βαρβάκειο οι «κυρίες με τα τζιπ»

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Αγνωστη παραμένει η ταυτότητα των γυναικών που έκαναν χθες το πρωί «απόβαση» στη Βαρβάκειο Αγορά, κερνώντας τα ψώνια στους καταναλωτές. Οι γνωστές και ως «κυρίες με τα τζιπ» είχαν «ξαναχτυπήσει» στην αγορά τα Χριστούγεννα, οπότε και είχαν μοιράσει πολλά χρήματα. Αυτή τη φορά, το ποσό που χάρισαν στους ανυποψίαστους πολίτες εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.

Ειδικότερα, στις 10 χθες το πρωί, ομάδα περίπου 10 γυναικών, οι οποίες επέβαιναν σε δύο τζιπ μεγάλου κυβισμού και σε άλλα δύο πολυτελή αυτοκίνητα, έφτασε στη Βαρβάκειο και «αγκυροβόλησε» δίπλα στα ταμεία των καταστημάτων. Οποτε έβλεπαν ότι ο καταναλωτής δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα για να πληρώσει τα ψώνια του, πλήρωναν εκείνες τον λογαριασμό. «Κυρίως βοηθούσαν όσους έβλεπαν ότι έχουν πάρει μικρές ποσότητες τροφίμων», λέει στην «Κ» ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Κλεάνθης Τσιρώνης. «Εκεί που είχαν πάρει ένα ψάρι, έφευγαν τελικά με 6-7 κιλά ψάρια». Λόγω των ημερών, φυσικά μοιράστηκαν ιδιαιτέρως μεγάλες ποσότητες κρέατος.

Η «δράση» διήρκεσε περίπου ώς τις 12 το μεσημέρι, έως ότου δηλαδή καταφθάσουν τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι. Στη θέα της κάμερας οι άγνωστες γυναίκες έγιναν καπνός. «Αισθάνθηκαν τυχεροί πάρα πολλοί άνθρωποι», αναφέρει ο κ. Τσιρώνης. «Δεν είναι κακό αυτοί που έχουν να δίνουν».

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι γυναίκες ενδέχεται να είναι διοικητικές υπάλληλοι πολυεθνικής εταιρείας.

Πάντως, οι έμποροι διατηρούν χαμηλές προσδοκίες για την κίνηση στη φετινή πασχαλινή αγορά, εκτιμώντας ότι στην καλύτερη περίπτωση ο τζίρος θα διαμορφωθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Σε κάποιες πόλεις, μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η κίνηση είναι χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι κατά 10%.

Από χθες, καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή του δώρου του Πάσχα στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, και σήμερα, ημέρα κατά την οποία οι περισσότεροι κάνουν τις απαιτούμενες αγορές για το πασχαλινό τραπέζι, ο εμπορικός κόσμος αναμένει να αυξηθεί ελαφρώς η κίνηση στην αγορά.

Αρνητικός, πάντως, παράγοντας θεωρείται η κακοκαιρία που ήδη από χθες πλήττει πολλές περιοχές της χώρας και προβλέπεται ότι θα συνεχισθεί μέχρι και αύριο.

Οι έμποροι έχουν, πάντως, ακόμη μία σημαντική ευκαιρία να αυξήσουν τον τζίρο τους, καθώς σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Υπενθυμίζεται ότι και τότε θα είναι ανοιχτά μία Κυριακή (στις 4 Μαΐου) τα καταστήματα, όπως προβλέπει ο νόμος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή