Σε αναζήτηση πρύτανη το ΕΚΠΑ, μετά το Πάσχα

Σε αναζήτηση πρύτανη το ΕΚΠΑ, μετά το Πάσχα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις διακοπές του Πάσχα, το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) θα αρχίσει την αναζήτηση του νέου πρύτανη του ιδρύματος. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν ισχυρές υποψηφιότητες, όχι μόνον από καθηγητές του ιδρύματος, αλλά και από Ελληνες πανεπιστημιακούς σε ΑΕΙ του εξωτερικού, ώστε το ίδρυμα να αλλάξει σελίδα έπειτα από τη θητεία του νυν πρύτανη Θεοδόσιου Πελεγρίνη, ο οποίος θα αποχωρήσει. Βέβαια, τα ΑΕΙ ζητούν να δοθούν κίνητρα για την προσέλκυση, για τη θέση του πρύτανη, Ελλήνων από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, ζητούν τη σύσταση προσωπαγούς θέσης καθηγητή, την οποία θα καταλάβει ο νέος πρύτανης, με απολαβές στο ύψος εκείνων του γενικού γραμματέα υπουργείου.

Ειδικότερα, το προσεχές διάστημα πρυτανικές εκλογές θα γίνουν σε δέκα ΑΕΙ (μεταξύ αυτών τα ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ). Χθες, στο Παν. Πατρών δημοσιοποιήθηκε η διεθνής προκήρυξη για όσους ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα. Πάντως, το ΕΚΠΑ αναμένεται να είναι το τελευταίο που θα προκηρύξει τις εκλογές, τηρώντας κατά γράμμα τον νόμο 4009/2011, που ορίζει ότι η διαδικασία θα πρέπει να γίνει εντός των τριών μηνών πριν από τη λήξη της θητείας του απερχόμενου πρύτανη τον προσεχή Αύγουστο – άρα εντός των τριών καλοκαιρινών μηνών. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ θα εκδώσει στα τέλη Απριλίου προκαταρκτική ανακοίνωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με κύριο στόχο να ενημερωθούν οι Ελληνες καθηγητές σε ΑΕΙ του εξωτερικού, και την 1η Ιουνίου την επίσημη δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Μεταξύ των πανεπιστημιακών του ΕΚΠΑ, προς το παρόν μόνο ο κ. Ναπολέων Μαραβέγιας από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης από τη Νομική Σχολή έχουν εκδηλώσει ανοιχτά την πρόθεσή τους να θέσουν υποψηφιότητα. Βέβαια, και ο κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης από την Ιατρική Σχολή έχει εκφράσει την ίδια πρόθεση, όμως ο ίδιος θα δώσει βάρος αρχικά στην υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Πάντως, δεν αποκλείεται να υπάρξει υποψηφιότητα και από τη Φιλοσοφική Σχολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή