Λόγω διαφορών θύματος – θύτη ο φόνος στις φυλακές

Λόγω διαφορών θύματος – θύτη ο φόνος στις φυλακές

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Σε προσωπικές διαφορές που φέρονται να είχαν ο δράστης με το θύμα, αποδίδεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο φόνος 24χρονου κρατουμένου των φυλακών του Αγίου Στεφάνου από έναν 32χρονο συγκρατούμενό του, που έγινε χθες το πρωί σε κοινόχρηστο χώρο του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Ομως, φως στα ακριβή αίτια, αλλά και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο φόνος μέσα στις φυλακές, αναμένεται να ρίξει η διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία διέταξε ο γενικός γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης. Παράλληλα με την προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από εισαγγελέα, διεξάγεται έρευνα και από την Ασφάλεια Πατρών.

Οσον αφορά το αιματηρό περιστατικό, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, την ώρα που ο 32χρονος Αλβανός εργαζόταν ως καθαριστής στον κοινόχρηστο χώρο της φυλακής, αντελήφθη να φθάνει στο σημείο ο 24χρονος ομοεθνής του. Στη συνέχεια τον πλησίασε και άρχισαν να διαπληκτίζονται. Ξαφνικά ο 32χρονος έβγαλε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι και έπληξε τουλάχιστον έξι φορές τον 24χρονο, σε διάφορα σημεία του σώματός του. Ο 24χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες δράστης και θύμα φέρονται να είχαν διαφορές από άλλη φυλακή στην οποία κρατούνταν και οι δύο παλαιότερα.

Ας σημειωθεί ότι ο δράστης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ το θύμα εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης για υπόθεση ληστείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό μπορεί να αναστάτωσε τις φυλακές, ωστόσο έπειτα από λίγη ώρα επανήλθε ηρεμία και δεν χρειάστηκε η λήψη έκτακτων μέτρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή