Φέτος δεν πετάμε τίποτα από το Πασχαλινό τραπέζι

Φέτος δεν πετάμε τίποτα από το Πασχαλινό τραπέζι

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορούν οι Ελληνες να αποφύγουν τη σπατάλη φαγητού τις ημέρες του Πάσχα; Δύσκολο το στοίχημα που βάζει το πρόγραμμα Καλύτερη Ζωή της WWF, καθώς ιδίως ανήμερα το Πάσχα η κατανάλωση φαγητού χτυπάει «κόκκινο».

Πάντως, η οργάνωση προτείνει τέσσερα απλά βήματα ώστε και να απολαύσουμε το τέλος της νηστείας και να «μην πετάξουμε τίποτα».

1. Ξεκινάμε τις αγορές με σύνεση και μέτρο.

2. Αν παρόλα αυτά μας περισσέψουν τρόφιμα, δεν ξεχνάμε ότι η κατάψυξη είναι ισχυρός σύμμαχός μας.

3. Αν μας περισσέψει μαγειρεμένο φαγητό από το πασχαλινό τραπέζι, ας το προσφέρουμε σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

4. Επαναχρησιμοποιούμε τα περισσεύματα μαγειρεύοντάς τα αλλιώς.

Με το κρέας που έχει περισσέψει μπορούμε να «σκαρώσουμε» μια πίτσα, μια ομελέτα ή μια ωραία πίτα.

Γνωστό είναι επίσης ότι το κρύο αρνί γίνεται ένα από τα νοστιμότερα σάντουιτς. Τα βραστά αυγά μπορούν να γίνουν γέμιση σε ένα ρολό κιμά, μια καλή αυγοσαλάτα ή και τουρσί, ενώ το μπαγιάτικο τσουρέκι «μεταμορφώνεται» εύκολα σε πουτίγκα φούρνου, εκμέκ, προφιτερόλ και γλυκά παξιμάδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή