Κάλυψη Πανελλαδικών και από ιδιωτική εταιρεία

Κάλυψη Πανελλαδικών και από ιδιωτική εταιρεία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιωτική εταιρεία και όχι, όπως παραδοσιακά συνέβαινε, η ΕΡΤ θα είναι υπεύθυνη για την τεχνική κάλυψη των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, δηλαδή τη μετάδοση των θεμάτων στα εξεταστικά κέντρα ανά τη χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης «η κυβέρνηση, με απόφαση που υπογράφει η ειδική διαχειρίστρια της ΕΡΤ (3043/11.4.14) παραδίδει την τεχνική κάλυψη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δηλαδή τη μετάδοση των θεμάτων των εξετάσεων αυτών, σε ιδιωτική εταιρεία (NOVA) και μάλιστα με απευθείας ανάθεση (κόστος 18.669 ευρώ+23% ΦΠΑ). Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ θέτει προς το υπουργείο Παιδείας ζητήματα που σχετίζονται με το αδιάβλητο της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ρωτώντας: «Ποιος φορέας θα κωδικοποιήσει τα θέματα; Πρακτικά, δηλαδή, ποιοι άλλοι εκτός από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπ. Παιδείας θα έχουν πρόσβαση στα θέματα πριν από την κωδικοποίησή τους; Ποιος αρμόδιος μπορεί να απαντήσει αν διασφαλίζεται, με την εμπλοκή ιδιωτών, το αδιάβλητο των εξετάσεων;».

Από την πλευρά τους, στελέχη υπουργείου δήλωσαν χθες στην «Κ» ότι «τα θέματα θα σταλούν, όπως πάντα, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης (της ΝΕΡΙΤ τώρα), όμως η ίδια η ΝΕΡΙΤ επειδή δεν έχει ολοκληρώσει τις τεχνικές εργασίες για το δορυφορικό σήμα, αποφάσισε να συνεργαστεί με τη NOVA για την αποστολή των θεμάτων σε σχολεία ακριτικών περιοχών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή