Οι ιδιαιτερότητες των Πανελλαδικών

Οι ιδιαιτερότητες των Πανελλαδικών

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχει το φετινό πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα ΑΕΙ/ΤΕΙ, που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 28 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Λόγω των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών (τα λύκεια θα αξιοποιηθούν για εκλογικά κέντρα), το σχολικό έτος θα είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών, καθώς τα μαθήματα θα λήξουν την Τετάρτη 21/5 (πέρυσι 15/5). Για τον ίδιο λόγο, οι μαθητές θα έχουν μία εβδομάδα «ανάμεσα» στη λήξη των μαθημάτων και την έναρξη των εξετάσεων, ενώ πέρυσι είχαν δύο ημέρες.

Τέλος, αντί της Χημείας και των Λατινικών, όπως συνήθως, οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν με Φυσική και Ιστορία. Μαθήματα ιδιαίτερα δύσκολα, αλλά οι μαθητές θα έχουν πριν, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για να προετοιμαστούν. Εκτιμάται ότι 105.000 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 70.305 θέσεις (46.735 σε ΑΕΙ και 23.570 σε ΤΕΙ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή