Θανάσιμες «μπαλοθιές» υπό την επήρεια αλκοόλ στο Ρέθυμνο

Θανάσιμες «μπαλοθιές» υπό την επήρεια αλκοόλ στο Ρέθυμνο

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παιχνίδι της μοίρας ή αποτέλεσμα παραλογισμού. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κάποιος την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής ελέω ενός εθίμου που είναι μεν κατακριτέο από το σύνολο της κοινωνίας, πλην όμως συνεχίζει να υφίσταται και σε αρκετές περιοχές της Κρήτης να «ανθεί». Προς «χάριν» του, άλλος ένας άνθρωπος, μόλις 25 ετών, έφυγε από τη ζωή και ένας 23χρονος κινδυνεύει να χάσει την όρασή του.

Ανήμερα το Πάσχα σε αυλή σπιτιού στα Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου, εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Πάνω στο τρικούβερτο γλέντι που είχε στηθεί, μίλησε το αλκοόλ και τα όπλα. Μια ριπή από το όπλο ενός 41χρονου συγχωριανού και το νήμα της ζωής του 25χρονου Γιώργου Γυπαράκη κόπηκε. Δύο βλήματα τον βρήκαν στο μέτωπο και τον τράχηλο, ένα στο χέρι, ένα πέρασε ξυστά από το κεφάλι του. Ενα πέμπτο βλήμα βρήκε τον 23χρονο ανιψιό του στο μάτι και οι γιατροί δίνουν τη δική τους μάχη για να μη χάσει την όρασή του. Το γλέντι διαδέχθηκε αρχικά η βουβαμάρα και στη συνέχεια ο πανικός. Ο δράστης άφησε στον τόπο της τραγωδίας το όπλο και τράπηκε σε φυγή, ενώ το θύμα και ο τραυματισμένος ανιψιός του μεταφέρθηκαν αρχικά με αγροτικό και στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του 25χρονου, ενώ ο ανιψιός του χειρουργήθηκε στο μάτι. Ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, ύστερα από τη νεκροψία – νεκροτομή, αποκάλυψε ότι τουλάχιστον τρεις σφαίρες βρήκαν το θύμα από απόσταση 20-50 εκατοστών. Στο μέτωπο και τον τράχηλο ήταν θανατηφόρες.

Το όπλο φέρεται, μάλλον από λάθος του κατόχου του, να βρισκόταν όχι στη θέση «βολή κατά βολή», ώστε μετά τον κάθε πυροβολισμό να χρειάζεται να οπλίζεται ξανά το πιστόλι, αλλά στη θέση «βολή κατά ριπάς», γεγονός που σημαίνει ότι με μία κίνηση, το όπλο αρχίζει να πυροβολεί συνεχόμενα. Ο δράστης, υπό την επήρεια αλκοόλ τη στιγμή του τραγικού συμβάντος, παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές, και ισχυρίσθηκε ότι το όπλο μπλόκαρε. Ο εισαγγελέας Ρεθύμνου άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία. Ο 41χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, κατά την αστυνομική έρευνα και την εξερεύνηση του χώρου της εκδήλωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, 50 φυσίγγια και 15 κάλυκες διαφόρων τύπων  και  διαμετρημάτων.

Ο 25χρονος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό του και μάλιστα έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα της Αση Γωνιάς.

Στο Ακρωτήρι Χανίων

Κι ενώ η Κρήτη πενθούσε το παλικάρι της, άλλο ένα περιστατικό ήρθε να επιβεβαιώσει τον κανόνα. Μια αδέσποτη σφαίρα από καλάσνικοφ σφηνώθηκε 30 πόντους πάνω από το μαξιλάρι παιδικού κρεβατιού, όπου είχε ξαπλώσει για να ξεκουραστεί ο πατέρας της οικογένειας ανήμερα το Πάσχα στο Ακρωτήρι Χανίων. Η Αστυνομία κατέγραψε το περιστατικό. Ωστόσο, ο δράστης δεν εντοπίστηκε, καθώς η σφαίρα πιθανόν προήλθε από όπλο τύπου καλάσνικοφ, το οποίο έχει μεγάλη εμβέλεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή