Δεν πρόλαβε καν να φρενάρει ο οδηγός του λεωφορείου στο «Ελ. Βενιζέλος»

Δεν πρόλαβε καν να φρενάρει ο οδηγός του λεωφορείου στο «Ελ. Βενιζέλος»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερωτήματα εγείρει το πρωτοφανές, τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα τη Δευτέρα του Πάσχα στην πίστα του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» όπου εργαζόμενη σε εταιρεία εστίασης έχασε τη ζωή της παρασυρόμενη από λεωφορείο.

Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι όταν αφίχθη πτήση από τη Μύκονο και οι επιβάτες της επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο που επρόκειτο να τους μεταφέρει στο κτίριο του αερολιμένα. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στην πίστα του αεροδρομίου και σύμφωνα με πληροφορίες είχε τη δικαιοδοσία να βρίσκεται εκεί προκειμένου να ανεφοδιάσει αεροσκάφος με τρόφιμα. Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, η 52χρονη πέρασε ανάμεσα από δύο οχήματα, με αποτέλεσμα να μην τη δει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει και παρέσυρε την άτυχη γυναίκα, τραυματίζοντάς την θανάσιμα. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ούτε ίχνη από φρενάρισμα του οχήματος, καθώς ο οδηγός δεν πρόλαβε ούτε να δει την άτυχη γυναίκα. Από την προανάκριση που διενήργησε η Τροχαία, δεν διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Στο σημείο έφθασε όχημα του ΕΚΑΒ 12 λεπτά μετά την κλήση και σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας, ο «χρόνος των 12 λεπτών αποτελεί αποδεκτό χρόνο κάλυψης της απόστασης» καθώς το όχημα δεν βρισκόταν στο ιατρείο αλλά στο επίπεδο των αφίξεων. Σύμφωνα, όμως, με τις ασκήσεις και τους κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία του αεροδρομίου, το όχημα του ΕΚΑΒ έπρεπε να βρίσκεται στο σημείο του συμβάντος εντός πενταλέπτου. Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι η 52χρονη είχε υποστεί τόσο σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που ακόμη και εγκαιρότερη άφιξη του οχήματος του ΕΚΑΒ δεν θα αύξανε τις πιθανότητες επιβίωσής της.

Την ίδια στιγμή το φως της δημοσιότητας είδαν καταγγελίες του προέδρου των εργαζομένων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» Δημ. Μπόζα, που μιλά για συνθήκες «εργασιακού Νταχάου», γεγονός που σχετίζεται με τις συμβάσεις που συνάπτουν με τους εργαζομένους οι ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ΔΑΑ. «Οι απολύσεις είναι καθημερινές. Οι εργαζόμενοι είναι σε απίστευτη πίεση. Ολο το προσωπικό βρίσκεται σε μόνιμο στρες και αυτό ήταν η αιτία για το μοιραίο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας, Κλεάνθης Τρατράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή