Στην εντατική, εκτός κινδύνου η Αμερικανίδα

Στην εντατική, εκτός κινδύνου η Αμερικανίδα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται η 51χρονη Αμερικανίδα που τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα από ρίψη αυτοσχέδιου βεγγαλικού το βράδυ της Ανάστασης στη Σαντορίνη. Παρά την κρισιμότητα της κατάστασής της, οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι. Οπως δήλωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου Νίκος Χαριτάκης, η κατάστασή της παραμένει κρίσιμη, ωστόσο πέρασε το πρώτο δύσκολο 24ωρο με κάποια βελτίωση στα εργαστηριακά της ευρήματα. Σημειωτέον ότι η γυναίκα υπέστη ρήξη εντέρου από την έκρηξη που σημειώθηκε ακριβώς μπροστά της και υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, ενώ φέρει μεγάλο τραύμα στους γλουτούς. «Παρήγορο, αλλά όλοι αναμένουν με αγωνία την εξέλιξη της υγείας της. Θα προσπαθήσουμε με τον ίδιο ζήλο να τη βοηθήσουμε. Ο κίνδυνος για τη ζωή της έχει παρέλθει και οι υπηρεσίες που της παρέχονται θα βοηθήσουν πολύ», δήλωσε ο κ. Χαριτάκης.

«Απανωτά χτυπήματα. Η μία μετά την άλλη οι εκρήξεις. Μας τίναξε πίσω η έκρηξη. Είδα τη γυναίκα μου να αιμορραγεί. Πολύς κόσμος. Ολα έγιναν ξαφνικά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύζυγος της Αμερικανίδας ο οποίος επίσης τραυματίστηκε εκείνο το βράδυ, αλλά ελαφρύτερα. «Οι γιατροί μας έχουν φροντίσει και μας φέρονται με τον καλύτερο τρόπο. Προσευχηθείτε για τη γυναίκα μου», τόνισε. Συνολικά, από το αιματηρό περιστατικό τραυματίστηκαν επτά άτομα, εκ των οποίων τρία ελαφρά και αντιμετωπίστηκαν στο Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης. Η κατάσταση της υγείας των υπόλοιπων τριών τραυματιών που διακομίσθηκαν μαζί με την 51χρονη από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο της Κρήτης κρίνεται πολύ ικανοποιητική και παραμένουν στο νοσοκομείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν από τη Σαντορίνη στην Κρήτη με αεροπλάνο που διαθέτει ο δήμος του νησιού για αεροδιακομιδές και σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ. Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης έκανε χθες λόγο για «άμεση αντίδραση του ΕΣΥ», αφού σε μία ώρα από το περιστατικό η 51χρονη ήταν ήδη διασωληνωμένη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, που έχει σημασία για τη διεθνή εικόνα της χώρας μας.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα

Ως υπεύθυνοι για το συμβάν έχουν συλληφθεί πέντε άτομα ηλικίας από 16 έως 34 ετών. Οι δύο πρώτες συλλήψεις έγιναν ανήμερα το Πάσχα, ενώ τρία ακόμα άτομα που διαπιστώθηκε ότι είχαν εμπλοκή στο συμβάν συνελήφθησαν τη Δευτέρα. Κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν ένα αυτοσχέδιο βαρελότο, 221 τυποποιημένες κροτίδες και σε μία περίπτωση μικροποσότητα χασίς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή