ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει τελικού κυπέλλου

epi-podos-i-el-as-enopsei-telikoy-kypelloy-2019064

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει του τελικού κυπέλλου στο ποδόσφαιρο μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με πηγή της «Κ», σε γνώση αρμοδίων αξιωματικών έχουν περιέλθει πληροφορίες ότι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού σχεδιάζουν αντίποινα σε βάρος οπαδών του ΠΑΟΚ που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Αθήνα για τον αγώνα του Σαββάτου. Αιτία είναι τα επεισόδια που προκάλεσαν στον πρόσφατο ημιτελικό της Τούμπας (μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού) οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε χθες δίωρη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ενώ νέα σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για σήμερα. «Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι ότι σε μεταξύ τους συζητήσεις οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν εκφράσει την πρόθεση να στήσουν ενέδρες και να επιτεθούν σε φιλάθλους του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για τον τελικό» δήλωσε στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός. Πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει επιτήρηση συνδέσμων φιλάθλων του Παναθηναϊκού αλλά και του Ολυμπιακού και εξονυχιστικό έλεγχο των οπαδών του ΠΑΟΚ κατά τη διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Ολυμπιακό Στάδιο. «Ολη η Αστυνομία του Λεκανοπεδίου θα βρίσκεται επί ποδός», σημείωσε.

Σύμφωνα με πηγή της ΓΑΔΑ, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα κατευθυνθούν στο ΟΑΚΑ μέσω της εθνικής, της Αττικής Οδού και της Λ. Κηφισίας. Αντίθετα, η πρόσβαση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού θα γίνει κυρίως μέσω του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη». «Δεν θα επιτραπεί η οργανωμένη συγκέντρωση οπαδών σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, πριν και μετά τον αγώνα» διευκρίνισε αξιωματικός με ευθύνη σχεδιασμού των μέτρων και πρόσθεσε ότι για τη μετακίνηση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ θα χρησιμοποιηθούν πάνω από 200 πούλμαν. «Θα τοποθετήσουμε δυνάμεις κατά μήκος της διαδρομής π.χ. σε γέφυρες πάνω από την Εθνική Οδό μήπως χούλιγκαν προσπαθήσουν να επιτεθούν στην αυτοκινητοπομπή των φιλάθλων του ΠΑΟΚ», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι σοβαρές συμπλοκές (κατόπιν συνεννόησης) μεταξύ οπαδών Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ είχαν ξεσπάσει κατά το Final Four μπάσκετ γυναικών τον Μάρτιο του 2013 στον Βόλο.