Όλγα Κεφαλογιάννη: Στόχος η χώρα μας να γίνει κορυφαίος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στόχος η χώρα μας να γίνει κορυφαίος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και φιλόξενη χώρα, που μπορεί να προσφέρει αξέχαστες μοναδικές εμπειρίες. Είναι ένας τόπος με ανεξάντλητα ερεθίσματα, φυσικό περιβάλλον, πολιτιστική κληρονομιά, ωραίο τρόπο ζωής, γαστρονομία και κοιτίδα του σύγχρονου πολιτισμού. Αυτό είναι το μήνυμα που θα πρέπει να μεταφέρετε στην πατρίδα σας όταν επιστρέψετε». Αυτό δήλωσε το απόγευμα στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελυρος» του ομίλου της ANEK LINES, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, καλωσορίζοντας 16 ζευγάρια από την Κίνα που επέλεξαν τη χώρα μας, και συγκεκριμένα την πόλη των Χανίων, για να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Τα ζευγάρια, που θα συνοδεύονται από ομάδα 32 Κινέζων μελλόνυμφων, 56 συγγενών και δημοσιογραφική ομάδα 20 ατόμων, θα επισκεφθούν το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο, με τελευταίο σταθμό τη Σαντορίνη για να ολοκληρώσουν την περιήγησή τους στο Αιγαίο. Η όλη διαδικασία θα βιντεοσκοπηθεί και θα δημιουργηθεί ένα διαφημιστικό φιλμ που θα παρουσιαστεί στην εβδομάδα τουρισμού στη Σανγκάη, με στόχο η Ελλάδα να αποκτήσει πρόσβαση σε μια αχανή τουριστική αγορά, όπως της Κίνας.

Θα ακολουθήσει διαφημιστική καμπάνια από τον δήμο της Σανγκάης, συναντήσεις με επιχειρηματίες του τουρισμού και με το προξενείο της Ελλάδας, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς τη χώρα μας. Χορηγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι ο δήμος της Σανγκάης και από ελληνικής πλευράς, ο όμιλος ANEK LINES, οι δήμοι, οι αντιπεριφέρειες, τα επιμελητήρια και οι ξενοδόχοι.

Οι ομαδικοί γάμοι των Κινέζων στη χώρα μας έχουν γίνει ιδιαίτερα γνωστοί μέσω του προγράμματος «rose wedding» (τριανταφυλλένιοι γάμοι). Ο πρώτος ομαδικός γάμος Κινέζων έγινε το 2006 στην Οία της Σαντορίνης.

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε δηλώσεις της, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι και φέτος ο τουρισμός θα πάει ακόμα καλύτερα, και πρόσθεσε ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, θα πρέπει να προσφέρει έναν πολύ καλό ποιοτικό τουριστικό προϊόν και καλές υπηρεσίες, αλλά και να προσεγγίσει νέες αγορές όπως είναι η κινεζική. «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας να διαφημιστεί», τόνισε η υπουργός και σημείωσε ότι «θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός προορισμός». Υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι από την Κίνα επιλέγουν να επισκεφθούν την Ελλάδα, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες συνδέονται πλέον με ισχυρούς οικονομικούς, εμπορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς.

Ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Zou Xiaoli, με τη σειρά του, χαιρέτισε την αποστολή και δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Κεφαλογιάννη για την παρουσία της στην εκδήλωση, καθώς είναι μεγάλη τιμή για τους Κινέζους τουρίστες». «Η Ελλάδα είναι κοιτίδα πολιτισμού και έχει μεγάλη ιστορία, όμορφα νησιά αλλά και στενούς δεσμούς με την Κίνα. Η Κίνα και η Ελλάδα είναι σαν μια οικογένεια. Θέλουμε ακόμα περισσότερους τουρίστες να έρχονται εδώ, επειδή αυτό θα κάνει τις σχέσεις μας πιο ισχυρές και πιο διαρκείς», επισήμανε.

Εκ μέρους της ΑΝΕΚ LINES, ο καπετάνιος του πλοίου «ΕΛΥΡΟΣ», Ευστράτιος Καβρός, καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά την κινέζικη αποστολή στην Ελλάδα, τονίζοντας την πρόθυμη, δυναμική συμμετοχή της ΑΝΕΚ LINES σε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την προώθηση και ενίσχυση της καλής εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και αναδεικνύουν τη διάσημη, ελληνική ποιοτική φιλοξενία, ενισχύοντας τον ελληνικό τουρισμό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Παναγιώτης Μίχαλος, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Μπρας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και ο Πέτρος Κόκκαλης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή