Αισιόδοξοι οι γιατροί για την Αμερικανίδα

Αισιόδοξοι οι γιατροί για την Αμερικανίδα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενθαρρυντικά σημάδια βελτίωσης παρουσίαζε χθες η κατάσταση της υγείας της Αμερικανίδας, ηλικίας 51 ετών, που τραυματίστηκε σοβαρά το βράδυ της Ανάστασης στη Σαντορίνη από ρίψη αυτοσχέδιου βεγγαλικού. Παράλληλα χθες η κυβέρνηση, μέσω της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη, ενημέρωσε τον σύζυγο της γυναίκας ότι θα καλύψει όλα τα έξοδα νοσηλείας τους, αλλά και μεταφοράς και διαμονής των παιδιών τους, που προτίθενται να τους επισκεφθούν στην Ελλάδα.

Ενδείξεις βελτίωσης είχαν οι αιματολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη η τουρίστρια, η οποία συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Μάλιστα, οι θεράποντες ιατροί εξέταζαν χθες το μεσημέρι το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να βγάλουν από την καταστολή την τραυματία.

Η σοβαρότητα της κατάστασης της γυναίκας αιφνιδίασε και τους θεράποντες ιατρούς, που δήλωναν ότι δεν συναντούν συχνά τέτοιου είδους τραυματισμούς. Οπως ανέφερε χθες ο χειρουργός του νοσοκομείου κ. Μανούσος Χριστοδουλάκης, η Αμερικανίδα έχει κάκωση στο παχύ έντερο με διάτρηση από τα θραύσματα της κροτίδας και περιτονίτιδα, τα οποία και αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά. Επίσης φέρει σοβαρά τραύματα στον γλουτό, στη μέση, στα πόδια και σε άλλα σημεία του σώματός της τα οποία ελέγχονται. «Είναι νέο άτομο. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης. Οι υπόλοιποι τρεις τραυματίες που διακομίσθηκαν από τη Σαντορίνη στο νοσοκομείο Ηρακλείου, μεταξύ των οποίων και ο σύζυγός της, φέρουν τραύματα στα πόδια, ενώ ένας τουρίστας έχει τραύμα και στο μάτι. Δεν διατρέχουν κίνδυνο, ωστόσο θα παραμείνουν για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο.

Το πρωτοφανές περιστατικό του τραυματισμού τουριστών στη Σαντορίνη απασχόλησε και τα αμερικανικά ΜΜΕ που φιλοξένησαν δηλώσεις του συζύγου της Αμερικανίδας. Με τον σύζυγο επικοινώνησαν χθες τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη ώστε να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας της 51 ετών γυναίκας και να μεταφέρουν ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή