Μία προκήρυξη – ομολογία

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ομολογία συμμετοχής του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη στη βομβιστική επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος την 10η Απριλίου παραπέμπει η υπογραφή της προκήρυξης ανάληψης ευθύνης, που αναρτήθηκε χθες στο Indymedia, από τον «Επαναστατικό Αγώνα».

Είναι η πρώτη φορά που το όνομα «Επαναστατικός Αγώνας» χρησιμοποιείται σε προκήρυξη ανάληψης ευθύνης στο διάστημα από τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης, τον Απρίλιο του 2010 μέχρι σήμερα. Τα ίχνη του καταδικασμένου σε 50ετή κάθειρξη Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα χάθηκαν τον Ιούνιο του 2012 πριν ολοκληρωθεί η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση. Εκτοτε, ο επικηρυγμένος Μαζιώτης εκτιμάται ότι έχει συμμετάσχει σε ενέργειες της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που «υπέγραψε» την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, τον Ιανουάριο του 2013.

Οι Μαζιώτης και Ρούπα, όπως και ο φυλακισμένος σήμερα Κώστας Γουρνάς είχαν, λίγο μετά τη σύλληψή τους αναλάβει την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής τους στον «Επαναστατικό Αγώνα». Σε κείμενο που είχε αναρτηθεί την 29η Απριλίου 2010 στο Indymedia, τα τρία καταδικασμένα μέλη του Ε.Α. είχαν δηλώσει περήφανα για την οργάνωσή τους, τον «Επαναστατικό Αγώνα», την ιστορία τους και την πολιτική τους δράση. Ετσι, η ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στην ΤτΕ από τον «Ε.Α.» ερμηνεύεται από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής ως ευθεία παραδοχή της συμμετοχής των Μαζιώτη και Ρούπα στην υλοποίηση της ενέργειας και τη σύνταξη της προκήρυξης.

«Τέσσερα χρόνια ακριβώς μετά το κατασταλτικό χτύπημα εναντίον της οργάνωσης κι ενώ το κράτος και πολλοί εχθροί του ένοπλου αγώνα πανηγύριζαν για την επιτυχία της εξάρθρωσης του Επαναστατικού Αγώνα, η ενέργεια αυτή έρχεται να τους διαψεύσει», αναφέρει το κείμενο που δημοσιεύθηκε χθες. Ο συντάκτης του, μάλιστα, χαρακτηρίζει τη βομβιστική επίθεση στο κτίριο της Διεύθυνσης Εποπτείας της ΤτΕ «συνέχεια της στρατηγικής εκείνης με τις επιθέσεις εναντίον της Citibank, της Eurobank και του Χρηματιστηρίου». Οι δράστες αφιερώνουν την ενέργεια στον νεκρό «σύντροφό» τους Λάμπρο Φούντα, που σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς τον Μάρτιο του 2010 στη Δάφνη (η προκήρυξη φέρει και την υπογραφή «Κομάντο Λάμπρος Φούντας»). Οπως γράφουν στο κείμενό τους επέλεξαν να υλοποιήσουν το χτύπημά τους τη 10η Απριλίου, ημέρα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές και παραμονή της επίσκεψης της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. «Χτυπώντας την Τράπεζα της Ελλάδος, χτυπάμε τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής οικονομικής ολιγαρχίας», γράφουν.

Αναφορά σε Χ.Α.

Στο κείμενο της προκήρυξης γίνεται εκτενής αναφορά στη Χρυσή Αυγή και συγκεκριμένα για τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Τ.Ο.Ν. Ηρακλείου της οργάνωσης ο συντάκτης αναφέρει: «Ηταν μια δίκαιη, αλλά και εύστοχη πολιτικά ενέργεια». Ο συντάκτης του κειμένου χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα διαμαρτυρίας» και απευθύνει κάλεσμα για τη δημιουργία «επαναστατικής πλατφόρμας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή