Βόλος: Δύο τραυματίες από έκρηξη σε φορτηγό πλοίο

Βόλος: Δύο τραυματίες από έκρηξη σε φορτηγό πλοίο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο Ρώσοι υπήκοοι, μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Nakhodka» με σημαία Ρωσίας, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας στον Αλμυρό Βόλου, όταν από αδιευκρίνιστη -μέχρι στιγμής- αιτία, σημειώθηκε έκρηξη σε αποθήκη στην πλώρη του πλοίου και στη συνέχεια εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Με εγκαύματα γ΄βαθμού, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Βόλου, τα δύο μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Νakhodka». Η πυρκαγιά σβήστηκε ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ τραυματίες είναι ο πρώτος και ο τρίτος μηχανικός.

Έως στιγμής τα αίτια της ατυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί, ενώ την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το λιμενικό τμήμα Αμαλιάπολης, που υπάγεται στο Λιμεναρχείο Βόλου.

Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές και προσκομισθεί πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, το πλοίο ήταν δεμένο σε λιμενική εγκατάσταση της Αμαλιάπολης στον Βόλο, προκειμένου να φορτώσει εμπόρευμα από την εταιρεία «Μύλων Λούλης».

Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, που την έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο, αλλά και στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Το πλοίο έχει 11 άτομα πλήρωμα όλοι Ρώσοι υπήκοοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή