ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλεισμός της Κεντρικής Λαχαναγοράς του Ρέντη από παραγωγούς λαϊκών αγορών

lax1
lax2
lax3
lax4

Συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους οι παραγωγοί λαϊκών αγορών. Οι Ομοσπονδίες Λαϊκών Αγορών χαιρετίζουν τη χθεσινή κινητοποίηση κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Σήμερα, από τις 11 το πρωί, προχωρούν σε αποκλεισμό της Κεντρικής Λαχαναγοράς του Ρέντη, ενώ αύριο το πρωί αναμένεται να μοιράσουν δωρεάν τα προϊόντα τους σε καταναλωτές, σε συγκεκριμένες περιοχές, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν σε σχετική ανακοίνωση, «να γίνει αντιληπτό από όλους πως οι αγρότες πωλητές των λαϊκών αγορών δεν εγκαταλείπουν το συνάνθρωπο αλλά τον στηρίζουν».

Επίσης, σήμερα, ο κλάδος θα συγκεντρωθεί και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου και θα καταθέσει τις θέσεις του και στον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στη Θεσσαλονίκη, παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών, συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που προωθείται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο ενημέρωσαν για τις θέσεις τους και ζήτησαν τη στήριξή του.

«Συνεχίζουμε και αύριο την απεργία μας, κλείνουμε τις λαϊκές αγορές, ενώ για την Παρασκευή έχουμε προγραμματίσει συνέλευση για το τι μέλλει γενέσθαι» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Βασίλης Μακρίδης.

Εξάλλου, οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών αναμένεται αύριο, στις 10 το πρωί, να μοιράσουν δωρεάν τρόφιμα στους καταναλωτές που θα βρεθούν στην Καμάρα.