Παγιδευμένος φάκελος στο Α.Τ. Ιτέας

Παγιδευμένος φάκελος στο Α.Τ. Ιτέας

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέμα-βόμβα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας στη Φωκίδα εξουδετερώθηκε χθες το μεσημέρι. Ο παγιδευμένος φάκελος βρέθηκε το πρωί στην αλληλογραφία του Α.Τ. Το δέμα-βόμβα εστάλη στο αστυνομικό τμήμα μέσω των ΕΛΤΑ και ταχυδρομήθηκε από την Αττική.

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., έως αργά χθες το βράδυ δεν είχε προσδιοριστεί η ακριβής περιοχή και ημέρα που οι δράστες ταχυδρόμησαν το παγιδευμένο δέμα. Αντίθετα, παρότι στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε ολοκληρωθεί η χημική ανάλυση της εκρηκτικής ύλης, καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στην «Κ» ότι «μακροσκοπικά τα εκρηκτικά παραπέμπουν σε ΤΝΤ».

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο μηχανισμός ήταν ενσωματωμένος σε βιβλίο. «Αποτελούνταν από μισό κιλό εκρηκτική ύλη, μπαταρία και πυροκροτητή» ανέφερε χθεσινή ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Εγινε επίσης γνωστό ότι προκειμένου οι δράστες να προκαλέσουν τις μέγιστες δυνατές απώλειες σε περίπτωση έκρηξης, είχαν προσθέσει στο εσωτερικό του μηχανισμού βίδες και καρφιά. Ο φάκελος έφερε εξωτερικά ως αποστολέα την ένδειξη «ΜΚΟ Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας.

Κατά πληροφορίες, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος αρχικά άνοιξαν τον φάκελο και στη συνέχεια, καθώς από το βιβλίο εξείχαν καλώδια, εκκένωσαν τον χώρο έως ότου ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα έχουν ταχυδρομήσει στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και η οργάνωση δορυφόρος της «Συνωμοσίας» «FAI – Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία». Μηχανισμός αποτελούμενος από εκρηκτική ύλη TNT και καρφιά είχε εκραγεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο.

Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει η FAI. Επίσης, με την ίδια εκρηκτική ύλη είχε κατασκευαστεί και το δέμα-βόμβα που είχε τραυματίσει θανάσιμα τον αστυνομικό Γιώργο Βασιλάκη, υπασπιστή του τέως υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τον συγκεκριμένο φάκελο είχε ταχυδρομήσει ο καταζητούμενος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας. Σημειώνεται ότι στο Α.Τ. Ιτέας είχε κρατηθεί ο Αλβανός Ιλι Καρέλι κατά τη μεταγωγή του από τις φυλακές Μαλανδρίνου σε αυτές της Νιγρίτας (όπου βασανίστηκε μέχρι θανάτου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή