Απέπλευσε από το λιμάνι της Σαντορίνης το οχηματαγωγό «Πρέβελης»

Απέπλευσε από το λιμάνι της Σαντορίνης το οχηματαγωγό «Πρέβελης»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανένα σοβαρό πρόβλημα δεν διαπίστωσαν οι επιθεωρητές του ιταλικού νηογνώμονα RINA στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης» στο λιμάνι της Σαντορίνης, που τα ξημερώματα με 70 άτομα πλήρωμα και 190 επιβάτες, προερχόμενο από τον Πειραιά, προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι.

Το πλοίο, που αποκολλήθηκε με ιδία μέσα, αφού πρώτα διενεργήθηκε προληπτικός έλεγχος από ιδιώτη δύτη για τυχόν ρήγμα, αναχώρησε τελικά στις 3:30 το μεσημέρι από το λιμάνι Αθηνιός της Σαντορίνης, με 78 επιβάτες 11 φορτηγά 10 οχήματα και 3 δίκυκλα για τους επόμενους προορισμούς του.

Το «Πρέβελης» είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο.

Τα αίτια της προσάραξης δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί και φως στα αίτια αναμένεται να δώσει η προανάκριση που έχει αναλάβει το λιμεναρχείο της Σαντορίνης.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι στο «Πρέβελης» προκλήθηκε μερική απώλεια κάποιων φορτίων στη μία ηλεκτρομηχανή και μερική διακοπή σε κάποια σημεία με φωτισμό την ώρα που έφθανε στη Θήρα.

Στελέχη της ΑΝΕΚ μιλώντας στο ΑΜΠΕ ανέφεραν ότι το πλοίο θα μπορούσε με τις δικές του μηχανές να είχε αποκολληθεί άμεσα και να φθάσει στο λιμάνι της Σαντορίνης, ωστόσο δόθηκε εντολή στον καπετάνιο πριν από οποιαδήποτε προσπάθεια αποκόλλησης, λόγω το ότι η περιοχή είναι ηφαιστειογενής, το πλοίο να ελεγχθεί εξονυχιστικά από ιδιώτη δύτη στα ύφαλα, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο ρήγμα και ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

Ο Αρχιπλοίαρχος της ΑΝΕΚ Σταύρος Αγγελιδάκης μιλώντας στο ΑΜΠΕ τόνισε ότι από το συμβάν δεν υπήρξε καμία αναστάτωση στους επιβάτες, ενώ το πλήρωμα τήρησε όλους τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στο σημείο που το πλοίο αντιμετώπισε πρόβλημα έφθασαν από την πρώτη στιγμή για λόγους ασφαλείας, λάντζες από τη Σαντορίνη και πλωτό του λιμενικού.

Επίσης στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας τέθηκαν σε συναγερμό από την πρώτη στιγμή πολεμικά πλοία και ελικόπτερο "Σούπερ Πούμα".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή