Παραπομπή Λ. Λαυρεντιάδη και 33 ακόμη σε δίκη

Παραπομπή Λ. Λαυρεντιάδη και 33 ακόμη σε δίκη

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δίκη παραπέμπεται για σειρά αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για την υπόθεση της Proton Bank με βούλευμα (απόφαση) του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας που έκρινε στο σύνολό της την υπόθεση. Εκτός από τον επιχειρηματία, που είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές του Κορυδαλλού, για την ίδια υπόθεση παραπέμπονται σε δίκη για κακουργήματα και άλλα 33 άτομα, μεταξύ των οποίων υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας, αλλά και εταιρειών που ανήκαν στον άλλοτε κραταιό όμιλο Λαυρεντιάδη. Μεταξύ εκείνων που παραπέμπονται είναι και οι Τρύφων Κολίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου και ο φυγόδικος επιχειρηματίας και στενός συνεργάτης του Λαυρεντιάδη, Πέτρος Κυριακίδης.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτήν, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και απιστία. Οι δικαστές απέρριψαν με το βούλευμά τους και όλες τις αιτήσεις για άρση ή αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης εμπλεκομένων που είναι κρατούμενοι με περιοριστικούς όρους ή άλλων, που έχουν περιοριστικούς όρους και είναι έξω, με ηπιότερους. Εκριναν ότι όσοι είναι μέσα πρέπει να μείνουν και απέρριψαν την πρόταση του εισαγγελέα Παν. Καψιμάλη που είχε προτείνει για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη χρηματική εγγύηση ύψους 100 εκατ. ευρώ (η μεγαλύτερη στα ελληνικά δικαστικά χρονικά) για να διακοπεί η προσωρινή του κράτηση.

Με το βούλευμα των εφετών δεν θα καθίσουν στο εδώλιο για την υπόθεση της Proton Bank πέντε άτομα: οι Δημ. Μπίθαρης, Δημ. Βασιλόπουλος, Ανδρέας Μίχος, Χ. Ζάντα και ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας. Για επιμέρους μόνον πράξεις απαλλάσσονται οι Παν. Δαμιλάκος, Γ. Γεωργάρας και Τρύφων Κολίντζας.

Η υπόθεση αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις (700 εκατ. ευρώ) από την Proton Bank, όταν τον έλεγχο της τράπεζας είχε ο Λ. Λαυρεντιάδης. Από αυτές πολλές είχαν αποδέκτες εταιρείες του ομίλου του ίδιου επιχειρηματία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή