Τελεσίγραφο Γεωργιάδη σε διαγνωστικά κέντρα και γιατρούς

Τελεσίγραφο Γεωργιάδη σε διαγνωστικά κέντρα και γιατρούς

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελεσίγραφο προς τους εκπροσώπους των κλινικοεργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων για να λύσουν σήμερα την επίσχεση υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ απέστειλε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. Ειδικότερα, ο υπουργός κάλεσε τους παρόχους να σταματήσουν το αργότερο σήμερα την κινητοποίηση καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο ΕΟΠΥΥ θα καταγγείλει τις συμβάσεις με τους παρόχους και θα αποκλείονται από τη διαδικασία νέων συμβάσεων. Οπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, «θα ενημερώσουμε μέχρι αύριο το βράδυ όλους τους ασφαλισμένους μας μέσα από το site του ΕΟΠΥΥ και με επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας ποιοι εκ των παρόχων παραμένουν συμβεβλημένοι και ποιοι όχι. Οσοι επιλέξουν την οδό της καταγγελίας της συμβάσεως διά της επισχέσεως, θέλω να τους παρακαλέσω να αφαιρέσουν άμεσα τις πινακίδες που δηλώνουν ότι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ για να μη δυσκολεύονται και ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι μας».

Τις αποφάσεις για τη στάση που θα τηρήσουν οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα αναμένεται να λάβουν σήμερα οι εκπρόσωποί τους κατά τη σύγκληση της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ενα από τα βασικά αιτήματα των παρόχων και το οποίο το υπουργείο Υγείας έχει διευκρινίσει ότι δεν δύναται να ικανοποιηθεί είναι η αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις (έχει οριστεί στα 328 εκατ. ευρώ). Η μόνη «υποχώρηση» που κάνει το υπουργείο είναι να γίνει εσωτερική τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για να καλυφθεί η δαπάνη για τις επιπλέον εξετάσεις που έκαναν τα διαγνωστικά και τα εργαστήρια το α΄ τρίμηνο του 2014, λόγω του κλεισίματος των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ (υπολογίζεται σε 40-50 εκατ. ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή