Πυρετός ενόψει Πανελλαδικών στο υπουργείο Παιδείας

Πυρετός ενόψει Πανελλαδικών στο υπουργείο Παιδείας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προετοιμασία του υπουργείου Παιδείας για τη διοργάνωση των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες φέτος ξεκινούν την Τετάρτη 28 Μαΐου, δηλαδή δέκα ημέρες αργότερα σε σχέση με την πρακτική των τελευταίων ετών (πέρυσι ξεκίνησαν στις 17 Μαΐου) λόγω των διπλών εκλογών σε εθνικό επίπεδο. Ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας καλείται φέτος να αντεπεξέλθει σε διπλό φόρτο εξετάσεων, καθώς εκτός από εκείνες των τελειοφοίτων και αποφοίτων λυκείου για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, προαγωγικές εξετάσεις πανελλαδικού τύπου θα οργανωθούν –για πρώτη χρονιά– και για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου.

Σε κάθε εξεταζόμενο μάθημα της Α΄ Λυκείου το 50% των θεμάτων θα επιλεγεί κεντρικά με κλήρωση από Τράπεζα Θεμάτων και το υπόλοιπο 50% από τον διδάσκοντα του μαθήματος. Για την καλύτερη προετοιμασία των εξετάσεων οι αρμόδιοι του υπουργείου Παιδείας έχουν ζητήσει από τους καθηγητές ορισμένων μαθημάτων της Α΄ Λυκείου (Αρχαίων, Νεοελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας, Ξένης Γλώσσας) να βρίσκονται στα σχολεία τρεις ώρες νωρίτερα, αντί για δύο όπως συμβαίνει συνήθως σε μέρες εξετάσεων, από το κανονικό. Επίσης, μελετάται οι εξετάσεις της Α΄ Λυκείου να αρχίζουν στις 11 π.μ., ώστε οι καθηγητές να πάρουν τα θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων και να έχουν χρόνο ώστε να επιλέξουν οι ίδιοι τα υπόλοιπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή