Διέκοψαν μισή ώρα τις εκλογές για να… φάνε

Διέκοψαν μισή ώρα τις εκλογές για να… φάνε

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαστικοί αντιπρόσωποι που… πείνασαν, παρατράγουδα με μέλη της Χρυσής Αυγής, σύλληψη υποψηφίου ο οποίος μοίραζε φυλλάδια εκτός προθεσμίας, αλλά και ενός πολίτη ο οποίος επιθυμούσε να ψηφίσει μόνο για τις ευρωεκλογές, είναι μερικά από τα «περίεργα» της χθεσινής τριπλής ψηφοφορίας. Το κερασάκι στο «ευτράπελο μενού» τα δύο μπουκάλια σαμπουάν που έριξαν άγνωστοι στο συντριβάνι της πλατείας Συντάγματος, μετατρέποντάς την σε λίμνη από αφρό.

Στις Σέρρες, ασκούμενος δικηγόρος συνελήφθη για απάτη και αντιποίηση αρχής καθώς αντικατέστησε τον 50χρονο δικηγόρο-εργοδότη του, ο οποίος δεν μπορούσε να παρευρεθεί ως δικαστικός αντιπρόσωπος. Ο ασκούμενος παρέλαβε εκλογικό υλικό, ωστόσο από τη διασταύρωση στοιχείων προέκυψε ανακολουθία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Σε εκλογικό τμήμα στην Κοζάνη, η διαδικασία διακόπηκε διότι η δικαστική αντιπρόσωπος και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής… πείνασαν και αποφάσισαν να κάνουν διάλειμμα για φαγητό. Μάλιστα, για να μην περιμένουν οι εκλογείς, έγραψαν ιδιοχείρως ανακοίνωση που τοιχοκόλλησαν έξω από το εκλογικό τμήμα: «Επιστρέφουμε σε μισή ώρα. Κάνουμε διάλειμμα για φαγητό».

Σε εκλογικό τμήμα του Δήμου Καλαβρύτων δικαστικός αντιπρόσωπος ξέχασε τη σφραγίδα του, με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία. Σε εκλογικό τμήμα της Κάτω Αχαΐας «άναψαν τα αίματα» καθώς δύο πολίτες, ένας 38χρονος και ένας 60χρονος, που υποστήριζαν διαφορετικούς συνδυασμούς, «ήρθαν στα χέρια». Ο 38χρονος επιτέθηκε και χτύπησε τον 60χρονο, σκίζοντάς του τα ρούχα. Δύο αδέλφια που θέλησαν να υποστηρίξουν τον 60χρονο, επιτέθηκαν στον 38χρονο. Το συμβάν έληξε με επέμβαση της αστυνομίας.

Επεισόδια με υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής σημειώθηκαν σε εκλογικό τμήμα στο Ιλιο. Αιτία, η καταγγελία ηλικιωμένης ότι δεν της δόθηκε ψηφοδέλτιο του κόμματος. Επιτόπου έσπευσαν υποστηρικτές της Χ.Α. και προκάλεσαν επεισόδια, με αποτέλεσμα η ψηφοφορία να διακοπεί για λίγο.

Παρ’ ολίγον κρατούμενος κατέληξε ένας πολίτης στην Ξάνθη. Αφού ψήφισε για τις ευρωεκλογές, αρνήθηκε να λάβει τα ψηφοδέλτια για τις αυτοδιοικητικές υπογραμμίζοντας ότι δεν επιθυμεί να ψηφίσει. Παρενέβη η αστυνομία και ο ψηφοφόρος οδηγήθηκε στο τμήμα, από όπου λίγη ώρα μετά αφέθηκε ελεύθερος.

Τέλος, στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος και πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ψυχικού, Γιώργος Λιάπης, κατέληξε… πολιτικός κρατούμενος. Συνελήφθη καθώς μοίραζε φυλλάδια μετά τη λήξη της προεκλογικής περιόδου. Από την πλευρά του, πάντως, ο υποψήφιος δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δ. Μανάος κατήγγειλε μεροληπτική παρέμβαση της αστυνομίας, συνδέοντας τη σύλληψη με πολιτικές σκοπιμότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή