Ενοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας 17χρονου

Ενοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας 17χρονου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Σεκάθειρξη δέκα ετών και πρόσθετη ποινή έξι μηνών καταδικάστηκε ο Γιώργος Αποστολόπουλος για τον σοβαρό τραυματισμό με μαχαίρι στον λαιμό και στη μύτη του 17 χρονου μαθητή στο 3ο Λύκειο του Παλαιού Φαλήρου.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία, δύο μέλη του μειοψήφησαν, τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση να καταδικαστεί για βαριά σωματική βλάβη με μετατροπή της αρχικής κατηγορίας.

Οι δικαστές τού αναγνώρισαν δύο ελαφρυντικά, του πρότερου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας και κατέβασαν τον πήχυ της ποινής στο κατώτερο όριο που προβλέπει ο νόμος για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ παράλληλα καταδικάστηκε σε πρόσθετη ποινή έξι μηνών για την οπλοχρησία και την οπλοκατοχή.

Μετά την καταδίκη του το δικαστήριο δεν δέχθηκε το αίτημα της υπεράσπισής του για αναστολή της ποινής του έως ότου εκδικαστεί η έφεσή του και όπως αναμενόταν ο δράστης θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος, που ανήκε στη Χρυσή Αυγή, είχε τραυματίσει σοβαρά τον 17χρονο μαθητή και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν ναζιστικά σύμβολα και υλικό της Χ.Α.

Η μητέρα του 23χρονου κατηγορουμένου ξέσπασε σε λυγμούς μετά την καταδίκη του, ενώ το δικαστήριο απέστειλε τη δικογραφία στις εισαγγελικές αρχές για να διερευνηθεί και ο ρόλος της κοπέλας του στο περιστατικό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή