Προειδοποίηση ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικές κλινικές

Προειδοποίηση ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικές κλινικές

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άμεση διακοπή της σύμβασης απειλεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τις ιδιωτικές κλινικές –μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών– που προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε επίσχεση υπηρεσιών προς τον Οργανισμό εάν δεν ικανοποιηθούν χωρίς περικοπές οι οικονομικές τους απαιτήσεις για υπηρεσίες που παρείχαν σε ασφαλισμένους.

Ο ΕΟΠΥΥ εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) για επίσχεση, τονίζοντας ωστόσο ότι η Ενωση γνωρίζει ότι τα αιτήματα των ιδιωτικών κλινικών δεν μπορούν να γίνουν δεκτά, και είναι ως εκ τούτο προσχηματικά. «Οσες κλινικές επιλέξουν να προχωρήσουν σε δήλωση επίσχεσης εργασίας προς τον Οργανισμό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι προβαίνουν σε μονομερή παράλειψη παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Η άρνηση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ συνιστά παραβίαση ουσιωδών όρων της σύμβασης και θα επιφέρει την άμεση διακοπή της σύμβασής τους με τον Οργανισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΠΕΙΚ, σε έκτακτη γενική συνέλευση, αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε επίσχεση εργασιών προς τον ΕΟΠΥΥ, ζητώντας από τη διοίκηση του Οργανισμού και το υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσουν σε περικοπές για δεδουλευμένες υπηρεσίες που προσέφεραν σε ασφαλισμένους, θέτοντας επτά οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Μεταξύ άλλων, οι ιδιωτικές κλινικές δεν αποδέχονται το rebate και το clawback για το 2013, συνολικής περικοπής 45%, για τα οποία θα προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια και δεν αποδέχονται καμία περικοπή για το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Επιπλέον, ζητούν την άμεση εξόφληση των τεσσάρων τελευταίων μηνών του 2013 και το υπολειπόμενο 10% του 2012 και 2013, ενώ καλούν το υπουργείο Υγείας αφενός να μη μειώσει τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές, αφετέρου να μειώσει τις τιμές των νοσηλείων στα επίπεδα των οικονομικών του δυνατοτήτων «δίνοντας τη δυνατότητα στους ασθενείς να καλύψουν την υπολειπόμενη διαφορά κόστους και ένα εύλογο κέρδος». Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στην περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή