Ληστεία τράπεζας στη Λάρισα παραπέμπει στη δράση του Μαζιώτη

Ληστεία τράπεζας στη Λάρισα παραπέμπει στη δράση του Μαζιώτη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένοπλες ληστείες τραπεζών που φέρεται να έχει διαπράξει κατά το πρόσφατο παρελθόν ο καταζητούμενος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης παραπέμπει η χθεσινή ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο Λάρισας. Η ληστεία σημειώθηκε στις 2 μ.μ. με τη συμμετοχή τουλάχιστον τριών ατόμων που είχαν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά των προσώπου τους με περούκες και άλλα είδη μεταμφίεσης. Τη στιγμή της ένοπλης «επιχείρησης», στο εσωτερικό του υποκαταστήματος βρίσκονταν ο διευθυντής και ένας υπάλληλος της τράπεζας, οι οποίοι και ενεργοποίησαν τον μηχανισμό χρονοκαθυστέρησης στο χρηματοκιβώτιο. Οι δράστες παρέμειναν στο εσωτερικό της τράπεζας για περίπου 20 λεπτά και μόλις το χρηματοκιβώτιο απασφαλίστηκε αφαίρεσαν από το εσωτερικό χρήματα ύψους περίπου 150.000 ευρώ και διέφυγαν. Το πρώτο αυτοκίνητο διαφυγής που χρησιμοποίησαν, ένα Toyota Avensis, βρέθηκε καμένο κοντά στο δημοτικό γήπεδο του Συκουρίου, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την κεντρική πλατεία του οικισμού.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το κλεμμένο Toyota έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Το δεύτερο όχημα που οι δράστες χρησιμοποίησαν για να απομακρυνθούν από την περιοχή ήταν σύμφωνα με μαρτυρίες ένα μαύρο τζιπ. Οι κινήσεις των τριών δραστών έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στο εσωτερικό της τράπεζας.

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε χθες στην «Κ» ότι η ληστεία παραπέμπει σε αντίστοιχες ένοπλες επιδρομές σε υποκαταστήματα τραπεζών με πρωταγωνιστή τον καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αποκαλύψει ανάμειξη Μαζιώτη στη ληστεία εναντίον της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας (10 Μαρτίου 2014) και της Εθνικής Τράπεζας στα Μέθανα Τροιζηνίας (25 Ιουλίου 2011). Στις δύο αυτές περιπτώσεις η ΕΛ.ΑΣ. έχει ανιχνεύσει δακτυλικά ή γενετικά αποτυπώματα του επικηρυγμένου τρομοκράτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή