Απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών ο δημοσιογράφος Αρης Σταθάκης

Απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών ο δημοσιογράφος Αρης Σταθάκης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπος επί χρόνια με προβλήματα υγείας, ο δημοσιογράφος, πρώην βουλευτής και πρώην μέλος του ΕΣΡ Αρης Σταθάκης απεβίωσε χθες σε ηλικία 71 ετών. Ειδικός σε θέματα αυτοκινήτου, ο Αρης Σταθάκης είχε πάρει το 1992 το βραβείο δημοσιογραφίας «για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία», με το σκεπτικό ότι «έμαθε τους Ελληνες να φορούν ζώνες ασφαλείας και κράνη».

Γεννήθηκε στον Ασωπό Λακωνίας και σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική. Εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. στις εκλογές του 2004 και του 2007. Είχε διατελέσει αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων, πρόεδρος του Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Αθηναίων από το 2000, πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ελέγχου στάθμευσης από το 2003, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας από το 1996, πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτων, γενικός γραμματέας Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτων, αλλά και οδηγός αγώνων αυτοκινήτων. Συνεργάστηκε με πλήθος μέσων ενημέρωσης, όπως η «Απογευματινή», τα περιοδικά «Πίστες και Δρόμοι», «Auto-Εξπρές», «4 Τροχοί», «Car & Driver», την ΕΤ1 και τον ΑΝΤ1.

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Αρη Σταθάκη εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι «η πορεία που είχε στον δημόσιο βίο της πατρίδας μας ως δημοσιογράφος του ειδικού Τύπου, αντιδήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής της Ν.Δ., αποτελεί παράδειγμα προσφοράς, ήθους και αξιοπρέπειας». Συλλυπητήρια εξέφρασαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, ο υπουργός Αμυνας Δημ. Αβραμόπουλος και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή