Απολογείται αύριο ο δράστης του εγκλήματος στην Ιεράπετρα

Απολογείται αύριο ο δράστης του εγκλήματος στην Ιεράπετρα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο Πακιστανός, ηλικίας 26 ετών, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου σκόρπισε τον τρόμο στην Ιεράπετρα Λασιθίου. Ο δράστης αργά το βράδυ του Σαββάτου κατακρεούργησε με μπαλτά ομοεθνή του και στη συνέχεια επιτέθηκε εναντίον ντόπιου επιχειρηματία τον οποίο τραυμάτισε σοβαρά. Ακολούθως, με τον ίδιο μπαλτά χτύπησε σπάζοντας τα τζάμια περιπολικού που ήταν σταθμευμένο έξω το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας και επιτέθηκε σε αστυνομικό όταν προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, όμως ο αστυνομικός τελικά τον αφόπλισε και τον συνέλαβε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νεαπόλεως Λασιθίου και φέρεται να επικαλέσθηκε οικονομικές διαφορές με τα θύματα και ότι αποφάσισε να τα εκδικηθεί.

Ο εισαγγελέας τού άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος του 50χρονου Ιεραπετρίτη, αλλά και του αστυνομικού, καθώς και για βιασμό, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, για πρόκληση φθορών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Μανώλη Μιχαλοδημητράκη, το θύμα, μόνο στο κεφάλι φέρει περισσότερα από 20 χτυπήματα και 15 χτυπήματα στον θώρακα. Ο ιατροδικαστής ανέφερε ακόμη ότι ο άτυχος άνδρας φέρει και χτυπήματα άμυνας στο αριστερό χέρι κάτι που δείχνει ότι προηγήθηκε πάλη.

Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση ο Πακιστανός πριν κατακρεουργήσει τον συμπατριώτη του και επιτεθεί στον επιχειρηματία από την Ιεράπετρα, με τη χρήση βίας και την απειλή μαχαιριού αποπειράθηκε να βιάσει και τελικά ασέλγησε σε βάρος μιας 40χρονης, στα θερμοκήπια του συζύγου της οποίας εργαζόταν.

Ο 50χρονος τραυματίας που δέχθηκε τρία χτυπήματα στο κεφάλι εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη νευροχειρουργική κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή