Αφαίρεσαν και νόθευσαν 50.000 λίτρα κηροζίνης από το αεροδρόμιο Αράξου

Αφαίρεσαν και νόθευσαν 50.000 λίτρα κηροζίνης από το αεροδρόμιο Αράξου

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Ο τρόπος νοθείας των 50.000 λίτρων της κηροζίνης που είχαν αφαιρέσει οι τέσσερις συλληφθέντες, τους τελευταίους οκτώ μήνες, από το πολεμικό αεροδρόμιο του Αράξου, αλλά και το πού κατέληγαν οι ποσότητες του νοθευμένου καυσίμου βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών που πραγματοποιούν η Αστυνομία, το Γενικό Χημείο του Κράτους και οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δείγματα από κηροζίνη που βρέθηκε σε δεξαμενές και βυτιοφόρα που χρησιμοποιούσαν ένας 40χρονος υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ένας 46χρονος απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ένας 28χρονος αστυφύλακας που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής και ένας 36χρονος ιδιώτης, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη μεταφορά καυσίμων και χημικών προϊόντων, εστάλησαν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι οι συλληφθέντες να νόθευαν την κηροζίνη, προκειμένου να την πωλούν ως βενζίνη, αλλά αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί από τις αναλύσεις. Παράλληλα διενεργούνται και άλλες έρευνες από την Αστυνομία, ώστε να διαπιστωθεί πού και σε ποιους κατέληγαν οι ποσότητες των νοθευμένων καυσίμων.

Στο σπίτι του 36χρονου συλληφθέντος σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε μεγάλος αριθμός παραστατικών μεταφοράς καυσίμων που έφεραν τα στοιχεία του. Τα συγκεκριμένα παραστατικά έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες για τον περαιτέρω φορολογικό έλεγχό τους. Οπως εκτιμάται, μέσα από τους ελέγχους θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστούν πιθανοί παραλήπτες των νοθευμένων καυσίμων και αν έχουν την οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο 40χρονος υπαξιωματικός, ο οποίος ήταν χειριστής εφοδιασμού της αεροπορικής μονάδας, παρείχε στους άλλους τρεις την υποστήριξη και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της μονάδας.

Οσον αφορά τους ρόλους που είχαν αναλάβει ο 46χρονος, ο 36χρονος και ο 28χρονος προέκυψε ότι χρησιμοποιούσαν δύο μετασκευασμένα βυτιοφόρα του 36χρονου ιδιώτη, με τα οποία μετέβαιναν στις εγκαταστάσεις καυσίμων της αεροπορικής μονάδας και με τη μέθοδο της μετάγγισης αφαιρούσαν από τις δεξαμενές ασφαλείας, αλλά και από τον αγωγό που συνδέεται με τις κεντρικές δεξαμενές καυσίμων, μεγάλες ποσότητες αεροπορικών καυσίμων.

Οι τέσσερις συλληφθέντες κρατούνται και θα οδηγηθούν την Πέμπτη στον ανακριτή της Πάτρας, για να απολογηθούν. Ο αστυφύλακας που υπηρετούσε σε υπηρεσία της Αττικής τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ για τον υπαξιωματικό κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να τεθεί σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή